Nydelig spilt toppmøte i Miami

Fire afroamerikanske giganter på et hotellrom en kveld i 1964. Godt filmet teater med sentrale øyeblikk i karrierene til Muhammad Ali og Sam Cooke.

Stormøte: Sam Cooke(Leslie Odom jr.), Jim Brown(Aldis Hodge), Malcolm X(Kingsley Ben-Adir) og Muhammed Ali(Eli Goree) i filmen «One Night in Miami» på Amazon, som alt regnes blant oscarfavorittene.  Foto: Amazon prime

Denne spillefilmdebuten som regissør til den oscarbelønte skuespilleren Regina King («If Beale Street Could Talk») nevnes alt i spekulasjonene om årets Oscar-kandidater. «One Night In Miami» er basert på et skuespill av Kemp Powers. Historien er inspirert av virkelige hendelser, om hvordan samtalene kunne ha vært da fire legender i svart amerikansk kultur, sport, og politisk historie møttes en kveld i Miami i 1964.