Stort trøndersk fotomateriale digitalisert:

«Alle» skulle innom den danske fotografen i Trondheim

Dekksgutten Eivind Gotaas (16) ville kanskje sikre mor et minne før han dro til sjøs. Skuespiller Sonja Mjøen (26) skulle gjøre karriere på scenen. Begge er en del av fotoskatten til Hilfling-fotografene i Trondheim.

Fotograf Frederik Hilfling-Rasmussen og kona Olga fotografert med blomster og interiør. Hilfling var fotograf i Trondheim fra 1910 og frem til sin død i 1941.  Foto: Frederik Hilfling-Rasmussen/NTNU Universitetsbiblioteket

«Dæksgut» Eivind Gotaas fotografert av fotograf Hilfling i 1915.Notatene på fotomappen tyder på at unggutten skulle mønstre på D/S «Skog».  Foto: Frederik Hilfling-Rasmussen/NTNU Universitetsbiblioteket

Skuespiller Sonja Mjøen fotografert i 1924.  Foto: Frederik Hilfling-Rasmussen/NTNU Universitetsbiblioteket

Oppi de brune eskene, bak de knusktørre faktaopplysningene, ligger det et vell av historier fra et Trondheim som var. For vel 100 år siden slo en av landets mest anerkjente fotografer seg til i byen. Nå kan publikum gjøre et dypdykk i arkivene etter ham.