De har trasket rundt på nedlagte industriområder på jakt etter hjemløse gjenstander

Kunstnergruppen Moderne Ruiner oppsøker gamle industriområder for å dokumentere hva som skjer med skrotede gjenstander der boligbygging har tatt over.

"Søyle I-III" skulpturer laget i ulike tresorter som mahogny, valnøtt, kirsebærtre, eik og poppel.  Foto: Moderne Ruiner

Siden 2009 har kunstnerne bak Moderne Ruiner, Astrid Findreng, Grethe Britt Fredriksen og Elisabeth Engen, observert og dokumentert de store endringene som har skjedd i enkelte bydeler i Trondheim og i Mandal. Forlatte industribygg, etterkrigsarkitektur og verkstedhaller har blitt revet til fordel for bygging av leilighetskomplekser og kjøpesentre. Utstillingen «Hjemløse gjenstander» som nå presenteres ved Trøndelag senter for samtidskunst, TSSK, er en samling skulpturelle objekter basert på fotografier av gamle, utrangerte maskiner og gjenstander.