- Det er som om de spiller på hjertet mitt, dytter meg ut av balanse

Kun hundre publikummere fikk oppleve det aller første konsertmøtet mellom Lise Davidsen og Leif Ove Andsnes. Vi var heldige.

Lise Davidsens stemme er så fortryllende at jeg helt glemmer Andsnes. Han lytter. Stemmen lager nye rom. De smelter sammen, Davidsens stemme og Andsnes dans over tangentene.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Selv om det er snart tjue år siden, husker jeg svært godt første gang jeg hørte pianisten Leif Ove Andsnes spille live. Det er jeg nok ikke alene om. Han er en av våre absolutte enere, og får et flygel til å flyte. Tenk det, en flytende Steinway! Likevel kom han i skyggen for sopranen Lise Davidsen på dette mektige mestermøtet. Å høre henne artikulere en enkelt konsonant fra Griegs Romancer og Sange var verdt hele billetten. At en stemt s kan være så sterk. Brava!