Brukte motiv fra lærebok og solgte det som sitt eget verk 

Flere av Åse Juuls bilder, som eksperter mener er plagiat, har vært til salgs i flere år. 

I sitt bilde «Skal vi leke?» (til høyre) har Åse Juul brukt et motiv fra den gamle amerikanske læreboka «How to Draw and Paint Children» (midten). En annen kunstner, Svein Solem, har også brukt motivet i en av sine bokillustrasjoner. (til venstre).  Foto: Skjermdump fra Modern Art Gallery og Nasjonalbiblioteket/Privat/Montasje: Marit Bardal

Adresseavisen har tidligere skrevet om plagiatbeskyldninger mot Åse Juul. Eksperter mener at flere av hennes bilder er plagiat av andres verk. Juul, som driver Modern Art Gallery i Trondheim, har sagt at hun «malte noen få bilder etter inspirasjon fra andre kunstnere for å lære nye uttrykk». Hun har hevdet at flere av de åtte bildene i den forrige artikkelen ikke har vært utstilt, og at de ikke er trykket i opplag.