Nydelig sommerlesing

Hatten av for forteller Grytten som med like stor innsikt i hvordan en gutt betrakter jenta han er forelsket i, skildrer jentas opplevelse av å bli sett, uansett hvilket livsavsnitt de to befinner seg i.

Med vidd og omsorg Frode Gryttens sommernoveller er god lesning.   Foto: Vegar Valde

Det er fullblåst sommer, det er sol, det er Vestlandet og uværsskyene er alltid rett rundt hjørnet. Det er kokende hormoner og det er alkohol som legger et forsonende slør over liv som ikke har svart til forventningene. Her er også den unge jenta med suicidale fantasier, og den eldre mannen som lar seg falle fra en bro. Og forelskelse, selvfølgelig, forvirrende og forlokkende hos de som ennå er unge disse sommerdagene, disse sommernovellene, men også de som ser tilbake på kjærligheten uten å fatte hva tiltrekningen i sin tid skyldtes, får sin novelle.