Mesterlig om overgrep og skyldfølelse

Camille Kouchners mål med romanen om den kjente stefaren som misbrukte tvillingbroren hennes har ikke vært politisk, men litterært. Det har hun lykkes med.

Godt gjort: Camillie Kouchners debutroman handler om overgrep i egen familie og involverer flere profilerte personer i fransk samfunnsliv. Men hun har lyktes i å skrive en roman på høyt litterært nivå.   Foto: Bénédicte Roscot

Fortelleren, Kouchner, klandrer seg selv for å ha sviktet Victor som tvillingbroren heter i romanen. Skyldfølelsen over å vite at den 14 år gamle broren blir misbrukt uten å fortelle mora og familien om det, er bokas røde tråd. Han vil ikke at hun skal fortelle. «Skyldfølelsen min er samtykkets skyldfølelse. Jeg er skyldig i ikke å ha hindret stefaren min, i ikke å ha skjønt at incest er forbudt».