- Om 20 år snakker vi helt sikkert om en annen sak

Journalist og forfatter Bjørn Olav Jahr har skrevet bøkene Drapene i Baneheia og Hvem drepte Birgitte Tengs?. Fredag kveld hadde han foredrag om sitt arbeid med bøkene under Trondheim Dokumentarfestival.

Bjørn Olav Jahr er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo, og har arbeidet som journalist i blant annet Kapital, Dagbladet og Memo. I 2003 vant han SKUP-prisen for opprullingen av Finance Credit-saken. Høsten 2015 utga han den kritikerroste boka «Hvem drepte Birgitte Tengs?». Noen måneder senere gjenopptok Kripos' Cold Case-avdeling etterforskningen av den 20 år gamle uløste drapssaken. Høsten 2018 sendte TV 2 dokumentarserien «Hvem drepte Birgitte?» basert på Jahrs bok.  Foto: Terje Svaan

Bjørn Olav Jahr har fulgt Baneheia-saken tett, og utga i 2017 boka Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet.