Den Grammy-vinnende musikkprodusenten Mikkel Storleer Eriksen har nytt sommerferien i Trøndelag de siste ukene. Når han reiser tilbake til jobb med verdens største popstjerner er det til California og Los Angeles turen går.

- Vi har snakket om det en stund - og nå hopper vi i det, forteller Eriksen til Adresseavisen. Både Eriksen og hans kompanjong Tor Erik Hermansen flytter med familiene til solrike Los Angeles.

Motivasjonene er mange.

- Det er en dragning mot Los Angeles i hele popbransjen og mange av dem vi jobber med har base der. Dermed blir det mer praktisk for oss å bo på vestkysten. Dessuten har vi har laget mye av den beste musikken vår nettopp i LA - og kommer til å bruke West Lake-studio en hel del, sier Mikkel. West Lake ble legendarisk etter at Michael Jackson spilte inn «Thriller» der på 80-tallet og er blitt et favorittstudio for Stargate-produsentene.

- Vi er fleksible utstyrsmessig og kommer til å jobbe i flere studio og med flere samarbeidspartnere, sier Eriksen.

Satser på Hollywood

Eriksen bekrefter at Stargate vil jobbe mer aktivt med filmmusikk nå som de etablerer deg «drømmenes by» - og kommer nærmere Hollywood og filmproduksjonsmiljøet.

- Vi har et par prosjekter på gang i Hollywood, men kan ikke si noe mer konkret om det. Vi ønsker å skrive mer filmmusikk og da er det fint å bo her. Det er en helt annen arbeidsprosess å skrive filmmusikk - det er en bra ny utfordring.

Familien glad for flyttingen

Eriksen og familien flytter til vestsiden av Los Angeles til et nabolag nær Santa Monica. Produsenten tror familielivet blir enklere i LA enn i New York.

- Det er topp stemning i familien - de ser fram til mer utendørsaktiviteter. Jeg tror LA-livsstilen ligner mer på en norsk hverdag enn New York-livet. Her får vi hus og hage og kan dra på sykkelturer. Og klimaet er nesten like bra som trøndersommeren, flirer superprodusenten.

Skal jobbe mer med Rihanna

Stargate har flere låter på vei ut i markedet - og skal jobbe med Rihanna senere i år, bekrefter Eriksen.

For tiden har Stargate låta «Black Widow» med Iggy Azalea på 19-plass på Billboard Hot 100.

I tillegg til Eriksen og Tor Erik Hermansen flytter også managementet Rocnation med Tim Blacksmith og Danny Dee til Los Angeles.

- Vi har jobbet sammen i 16 år og vil fortsette med det, smiler Eriken.

Holder seg i bakgrunnen

- Du sang i Borggården under Ylvis-konserten. Er det noe vi vil få se mer til?

- Nei. Vokalkarrieren - den var kortvarig. Vel korer jeg litt her og der på låtene våre, men jeg liker meg best i produsentrollen, avslutter Eriksen.