– Det har gått over all forventning. Publikumsoppmøtet har tatt helt av, og vi har hatt flere utsolgte konserter. Helt strålende, sier daglig leder Vegar Snøfugl.

– Vi er over budsjett på billettsalg og har plusstall med god margin. Det er en stor lettelse, sier kunstnerisk leder Sigmund Tvete Vik.

Kamfest ble i år arrangert for nittende gang. Årets festivalkomponist var finske Kaija Saariaho, og elleve av hennes verker ble fremført under festuvaken. Blant dem hennes prisbelønte opera «Kjærlighet på avstand», med libretto av den libanesisk-franske forfatteren Amin Maalouf og en animasjonsfilm av kunstnerduoen Elmgreen & Dragset.

– Vi fikk vist bredden i Saariahos repertoar. Fra hennes små stykker til den store operaen. Hun var kjempefornøyd selv. Hjemme hos-serien har også slått an veldig, sier Tvete Vik.

Kunstnerisk høydepunkt

Festivalen hadde i år besøk av både kinesiske og finske journalister. Kineserne var til stede hele uka, og var ifølge Tvete Vik over seg av begeistring.

– Og så er vi veldig stolte over utvidelsen av Cirka Teaters «Mekatonia». Det var et stort kunstnerisk høydepunkt. Jeg håper folk ute i verden ser hvor fantastisk dette er og booker dem, sier han.

Tvete Vik har også spilt flere konserter selv sammen med Trondheimsolistene.

– Det har vært artig. Vi har hatt et bredt spekter av konserter, slik Kamfest skal ha.