– Hele første etasje er regulert til utadrettet virksomhet, og det er vel ingenting som er mer utadrettet enn restaurantdrift, sier daglig leder Roger Eriksen i Prora Eiendom, som er ansvarlig for byggeprosjektet på Verftsgata 2 i Trondheim.

Adresseavisen blir største leietaker i bygget ved Nidelva. På bakkenivå blir bygget preget av restaurantliv. Det blir om lag 400 kvadratmeter uteservering langs elvepromenaden, og i den nye parken mellom bygget og Bakke bru.

– Når sola går ned på Solsiden, dukker den opp på nordsiden av Royal Garden. Det blir skikkelig fint for dem som skal sitte ute. Dette blir det eneste stedet i byen som har uteservering mot Nidelva, unntatt Nyfiken og Den gode nabo, sier Eriksen.

Sushi og noe «attåt»

Martin Stokkan, som er driftsjef i veletablerte Sushibar i Trondheim, bekrefter at eierne av Sushibar åpner ny restaurant i Verftsgata.

– Vi skal inn i det største lokalet i første etasje, på hjørnet mot Bakke bru, og vi skal ha uteservering med 150 sitteplasser. Konseptet blir helt nytt - i Trondheim i hvert fall, sier Stokkan, som sier at maten blir en blanding av sushi og noe annet som han foreløpig vil holde hemmelig.

– Vi tror at dette blir den nye plassen for folk å gå ut i Trondheim. Beliggenheten er fantastisk. Det er nært Solsiden, og promenaden langs elva, som vil gå fra Bakklandet til Solsiden, blir veldig fin, sier Stokkan.

Beliggenheten avgjørende

Nina Karlsen, Trond Åm og en tredjepart, som er med på det norske kokkelandslaget, har også signert leiekontrakt i Verftsgata 2. Karlsen står på eiersiden i både Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Alma's, som åpner i Brukbars gamle lokaler i desember, men ingen av disse konseptene skal videreføres i det nye Adressa-huset.

– Det blir et helt nytt konsept, og vi skal inn til neste sommer, bekrefter Karlsen, som også sier at beliggenheten var en av de avgjørende faktorene for at de bestemte seg for å signere leiekontrakten.

– Tøff konkurranse

Tirsdag skrev Adresseavisen om Sven Erik Renaa som har valgt å stenge Renaa Matbaren på Solsiden. Blant annet på grunn av de nye tilbudene som dukker opp i Verftsgata, i det han mener er et allerede vanskelig restaurantmarked i Trondheim.

– Det er noen sterke aktører som dominerer, med veldig lojale kundegrupper. For en «ukjent» restauratør er det tungt å etablere seg her, og det er nok ikke bare vi som merker en tøff konkurranse. Og tøffere vil det bli, når tre restauranter etablerer seg i det nye Adressahuset, og Alma's i sentrum, sier Renaa.

– Vi tror at det er plass til flere i markedet i Trondheim. Det er alltid en risiko når man åpner noe nytt, men vi har troen på konseptet vårt. Vi har mye flinke folk med på laget, og vi tror at dette blir et populært område i byen, sier Sushibars Martin Stokkan.

Prora Eiendom er i dialog med andre restauratører med tanke på å fylle lokalene i første etasje. Foreløpig er det ikke signert flere leiekontrakter. Både restaurantene og Adresseavisens lokaler skal etter planen åpne 1. juni neste år.

Her blir det promenade langs Nidelva. Foto: Prora Eiendom