Kieglekroa betydde mye i manges liv. Advokater, akademikere, arkitekter, forfattere, journalister, leger, lærere, politikere, politifolk, skuespillere og sosionomer er noen av yrkesgruppene som hadde Kieglekroa som sin faste møteplass i flere tiår. Knapt noe annet sted i Trondheim liknet så mye på en britisk stampub som den bortgjemte, brune bula i Holstveita.

Noen har tilbrakt halvparten av fritiden sin der. Stedet var deres andre hjem. For noen var stedet deres viktigste hjem. Det var der de møtte kolleger, det var der de fikk kjærester og venner.

Personalet ble både omsorgspersoner og kompiser med gjestene. Samholdet var i perioder så sterkt at ansatte og gjester dro på sommerferie sammen, på båttur i engelske kanaler, i flere år på rad.

Selv møtte jeg Kieglekroa samtidig med at jeg som ung mann begynte å skrive i Adresseavisen. Det ble et sterkt møte med 80-tallets journalistmiljø.

– Du skal vel på Kiegla i kveld, var omkvedet i redaksjonen hver fredag. Gjerne på en onsdag og en torsdag også.

Enkelte kolleger hadde sittet der i flere tiår da jeg, storøyd og sylfersk, kom inn døra og møtte en eim av øl og røyk. Jeg ble tatt imot med åpne armer, og det ble raskt ryddet plass ved et av de solide langbordene der tusenvis av halvlitere var blitt dunket hardt mot det tykke treverket. Sommervikarer var like velkomne som hardbarkede veteraner på Trondheims variant av legendariske Tostrupkjelleren.

Fredagskveldene hendte det at kolleger som hadde svettet på desken til bortimot midnatt, kom til Kieglekroa i en taxi full av rykende ferske lørdagsaviser.

Journalister, og kanskje særlig fotografer, gjorde seg sterkt bemerket på Kiegla, men stedet var likevel ingen journalistklubb. En rekke andre yrkesgrupper satte preg på puben, og når journalister, leger, advokater, politifolk og lærere møttes ved samme bord, oppsto interessante samtaler. Vi fikk brynet virkelighetsoppfatningen vår mot andre synspunkter.

Som en av 80-tallets stamgjester skrev på Facebook i går: –Alt ølet vi drakk, kunne ha slukket brannen. –Det var der jeg lærte å drikke journalistisk, skrev en annen.