- Det er veldig uvirkelig og veldig stas, sier Grøvlen om å vinne Sølvbjørn for beste foto under filmfestivalen i Berlin.

Han vant prisen for foto på den tyske filmen «Victoria» av Sebastian Schipper.

- Det er ikke noe man går og regner med i starten av karrieren, å vinne en pris i Berlinalen som er en av de største filmfestivalene som er, sier Grøvlen.

Han husker ikke hva jurylederen, den amerikanske regissøren Darren Aronofsky, sa om hvorfor han fikk prisen.

- Jeg husker ikke hva han sa under overrekkelsen, jeg var så forfjamset, sier Grøvlen.

Fra Heimdal

Han er født i 1980, og vokste opp på Kattem og Lundåsen i Trondheim. I 2011 var Grøvlen ferdig med studiene ved Den danske filmskolen, og han bor i København.

«Victoria» er hans andre langfilm som fotograf.

- Den handler om ei jente som er på klubb i Berlin. På vei hjem møter hun en guttegjeng, og hun blir veldig sjarmert av energien deres. Det utvikler seg til en romanse, og blir en fatal kveld på byen etter hvert, sier Grøvlen.

Filmen er tatt i ett opptak, uten klipp.

- Det er 140 minutter i én tagning, på omtrent 23 locations til sammen. Det var mye inn og ut av biler, opp på tak og i kjeller. Å bære kamera i to og en halv time er slitsomt. Men når man er der og filmer, så tenker man ikke så mye over hvordan kroppen har det, sier Grøvlen.

- Gjerne i Norge

Han tror det har betydning for karrieren å vinne Sølvbjørn.

- Jeg tror det betyr mye at folk får øynene opp for hvem jeg er, og interesserer seg for hva jeg jobber med. Jeg har fått mange gratulasjoner fra nær og fjern, og er sikker på at prisen har en positiv effekt på fremtiden, sier Grøvlen.

Han var kameraassistent på innspillingen av Varg Veum i 2006, men har ikke stått for foto på noen norsk film.

- Jeg vil gjerne hjem til Norge for å jobbe, og håper jeg kan det på et tidspunkt, sier Grøvlen.

Han delte førsteplassen for beste kunstneriske bidrag innen foto, klipp, musikk og scenografi med fotografene Evgeniy Privin og Sergey Mikhalchuk for den russiske filmen «Under Electric Clouds» av Aleksey German jr.