Videoen til singelen «All In», laget av filmproduksjonsselskapet Helmet som også holder til i Trondheim, fikk apparatet rundt The Fjords til å sette alle planer på vent.

– Øystein Moe i Helmet hadde en idé som ballet på seg og etter hvert ble en stor produksjon. Videoen er blitt mildt sagt spektakulær, sier Petter Vågan. Låtskriveren, vokalisten og gitaristen i trondheimsbandet er ellers nokså hemmelighetsfull når det gjelder videoens innhold.

– Men det handler om 80-tallsnostalgi. Den første Nintendo-maskina. En liten gutt og noen bøller, røper han.

Inngangsbillett

Den offisielle verdenspremieren blir tidlig i mai. Til nå er den kun blitt vist offentlig én gang, da som kortfilm under filmfestivalen i Tromsø i januar. Først fikk bandets promoselskap full tenning, deretter moderplateselskapet Propellers mann i England. Han begynte å lodde stemningen blant sine kontakter.

– Da ble det fort tydelig at det var betydelig interesse. Videoen kan være en god inngangsbillett for oss i en stadig tøffere musikkbransje, sier Vågan. Nå har bandet signert en internasjonal plateavtale i stedet for den norske distribusjonsavtalen de hadde tidligere.

Tjuvstart i april

Utgivelsesplanen er ikke klar ennå, men singelen slippes sammen med videoen i mai i flere land.

– Det er lagt helt konkrete planer for lansering i blant annet England, Tyskland og Australia. Det jobbes også med et land som USA, men med mindre konkrete planer så langt.

I Norge blir albumet utsatt til juni. Hvis du ikke kommer på det som egentlig skulle være slippkonserten på Brukbar/Blæst 10. april, da.

– Da kommer vi til å selge vinylutgaven av albumet, to måneder før den kommer i åpent salg. Dessuten vil vi vise videoen en måned før resten av verden. Det kommer til å bli en bra kveld, mener Vågan, som forteller at han er ekstremt spent på muligheten som nå byr seg for bandet.

– Vi er supergira, klare for å gjøre det som kreves og veldig glade for at selskapet vårt satser på albumet. Vi har jobba lenge med det og vil gjerne ha det ut - men vi kan alltids vente litt til når vi har noe som dette å se fram mot!

Fra solo til kvartett

The Fjords har i løpet av det siste året vokst fra å være Petter Vågans enmannsprosjekt til å bli en kvartett med medlemmer fra Sverige og Færøyene. Oscar Grönberg (synth, vokal), Bardur Reinert Poulsen (bass, vokal) og Kim Christer Hylland (trommer) er Vågans faste våpendragere på scene og plate. Å bli et band har sine klare fordeler, mener Vågan.

– De dekker blindsonene mine, vi har bedre kvalitetssikring på alt fra ideer til helhetlig uttrykk. Samtidig er de veldig klar over hvilken retning jeg ønsker å gå i. Så tar vi det derfra. Jeg synes vi har vært i fin utvikling siden vi ga ut ep-en i fjor. Gjennom å spille live har vi fått en helt annen energi inn i uttrykket, mener han.

– Og bandnavnet kan umulig være en ulempe ved utenlandslansering?

– Tja, si det. Vi sliter med at folk får opp bilder av Hardangerfjorden når de googler oss.