– Vi fikk en idé om å gjøre det, og så ble det mye mer arbeid enn vi hadde sett for oss, sier DumDum-manager Steinar Vikan om vinyl-prosjektet.

Allerede til uka, den 15. april, kommer det første albumet, debutplaten fra 1988 «Blodig Alvor». Deretter kommer det én plate den 15. i hver måned fram til bandets foreløpig siste album «Ti Liv» (2012) avrunder serien 15. januar 2016. Utgivelsene slippes samtidig i alle digitale butikker og strømmetjenester.

«Transit» (1992), «SUS» (1996) og «Totem» (1998) har aldri tidligere vært utgitt i vinylformat. Alle platene kommer ut i et opplag begrenset til 500 nummererte eksemplarer, ifølge Vikan, med «overdådige omslag» samt noen «gylne godbiter».

– Det følger med en del ekstra billedmateriale, plakater, noen livelåter og noen av singlene som ble utgitt i forbindelse med platene, som «Sorgenfri»-singelen som ble utgitt i forkant av «Blodig Alvor». Litt godsaker, sier han.

Remastret i Los Angeles

Men det er først og fremst lyden det er blitt jobbet med, understreker Vikan. Alle platene er blitt remastret av den Los Angeles-baserte produsenten Brian Lucey. Tidligere Grammy-vinner Lucey har tidligere mastret album til artister som The Black Keys, Arctic Monkeys, The Shins og Counting Crows.

– Han har gjort en helt utrolig jobb. Platene er blitt mye fetere, sier Vikan.

At albumene gis ut i bare 500 eksemplarer skyldes ikke beskjedenhet.

Første bandbiografi

– Det er rett og slett vanskelig å vite hvor mange som er interesserte i kjøpe albumene på vinyl. Vi gjør dette fordi det er en kul ting å gjøre, og det er først og fremst ment som en gave til fansen. Er vi heldige, går prosjektet i null, sier han.

Gruppa kan i år feire 30-årsjubileum som DumDum Boys, etter å ha blitt dannet i 1979 som Wannskrækk. Bandet ble i 2012 bandet innlemmet i Rockheim Hall of Fame, og har til sammen fått seks Spellemannpriser.

Forfatter Sindre Kartvedt er i gang med å skrive det som vil bli den første biografien om bandet. Det er blitt antydet at boka skal gis ut høsten 2015, men Vikan kan verken bekrefte utgivelsesdato eller si noe mer om hva boka handler om.

– Det er lenge siden jeg har snakket med Kartvedt, så jeg håper i alle fall at han jobber med boka. Den kommer når den er ferdig, sier Steinar Vikan.