Det går endeligmot en potensielt ærerik høst for fotball, sett fra Trondheim igjen. Hvis Rosenborg ikke går på en stygg smell mot rumenerne torsdag, kan det for første gang på mange år bli kamp om billetter til Europa-spill. Hvis de også slår Stabæk i semifinalen i cupen om en liten måned, kan det for første gang på mange år bli kamp om cupfinalebilletter også.

Dette 44 år gamle bildet er tatt under selve kampen for cupfinalebilletter høsten 1971. Rosenborg var klar for cupfinale mot Fredrikstad, Forsalget av billetter var annonsert fra en daværende fotoforretning i Jomfrugata mandag 11. oktober. Adresseavisens team som foreviget køen mandag morgen bemerket at det var: «et bemerkelsesverdig ungt publikum i billettkøen». Mange av tenåringene som køer på bildet, er sannsynligvis tidlig i 60-åra i dag.

Rosenborgs «salgsmann» Tor Kleveland sa til avisen at de fleste billettene gikk unna i løpet av dagen: «Det kan slenge igjen noen ståplasser og noen 15-kroners sitteplasser», sa han. Avisens utsendte meldte bestyrtet at de første fem i køa hadde stil seg opp kl. 20.30 søndag, det vil si at de faktisk hadde: «droppet Sportsrevyen for å skaffe seg best mulig billetter».

Cupfinalen mellom Rosenborg og Fredrikstad som ble av billettsjefen i Fotballforbundet beskrevet som en «ønskefinale». Dessverre lignet nok forspillet til kampen noe av et mareritt for flere av billettkjøperne på bildet. Fredag i cupfinalehelga gikk nemlig norske flygeledere ut i en to døgn lang streik. Det førte til at 2500 passasjerer som skulle fly fra Værnes måtte holde seg på bakken til etter kampen, med fulle tog sørover alt før flystreiken.

Rosenborg ladet opp til finalen med Europacup onsdag før søndagens cupfinale. De møtte det belgiske førstedivisjonslaget Lierse på Ullevål. «Sensasjonell Rosenborg-sier» var førstesideoppslaget i Adresseavisen tre dager før cupfinalen, om 4-1-sier mot de belgiske proffene. Dagen før cupfinalen begynte avisen å fabulere om Rosenborg i 1971 ville kunne ta «The Double», som tredje lag noensinne i Norge, etter Lyn i 1968 og Strømsgodet i 1970.

Som de fleste med en viss interesse for Rosenborg og norsk fotballhistorie vil vite, slo avisenes beste forutanelser til. Av Rosenborgs norgesmestre i fotball for 44 år siden, var det vare to spillere som hadde pokalen fra før, nemlig Kåre Rønnes, som var med både i 1960 og -64, og Knut Jenssen, som var med i 1964.

Rosenborgtilhengerne som klarte å ta seg fram til kampen for 44 år siden, fikk oppleve en feststund på Ullevål. «Rosenborg har revolusjonert norsk fotball» sto det over åtte spalter over hele førstesiden på Adresseavisen dagen etter cupfinalen. Til bilde av lagkaptein Jan Christiansen da han mottok Kongepokalen av Kong Olav, etter at laget hans hadde slått Fredrikstad 4–1. Målene til Rosenborg var ved Jan Christiansen, Arne Hansen, Bjørn Wirkola og Terje Mørkved. Det begynner å bli en stund siden sist det ble snakket om «The Double» i byen. Men nå er det visst noe på gang.