Det var ikke et spesielt kjedelig kapittel heller, og folk lo og koste seg i søndagssolen på den godt besøkte hagefesten.

LES OGSÅ: Litterær hagefest

Erlend Loe har hatt dilla på National Geographic Channels dokumentarserie «Doomsday Preppers» i de siste årene, og nå får fascinasjonen overfor endetids-galskapen litterære utslag. I den neste boka om Kurt mister hovedpersonen jobben, blir deprimert og sendt til arbeidspsykolog. Der blir vondt verre, terapeuten ser det som sin oppgave å motivere Kurt til ruste seg for den nært forestående dommedag. Han må begynne å bygge tilfluktsrom, bunkre mat og begynne skytetrening. En må kunne forsvarer seg selv, sin familie og sin mat.

Voksenroman om to uker

- Jeg har vært fascinert av disse dommedagsmenneskene og deres visjoner lenge. Flere av dem driver våpentrening med sine egne barn. Det er et amerikansk fenomen, men de finnes i Norge også, sier Erlend Loe til Adresseavisen. Han har jobbet med denne Kurt-boken en stund, men den utgis neppe før neste høst. Loe har mye annet på programmet, blant annet skal han utgi en ny voksenroman om et par uker. Han leste høyt fra også «Slutten på verden som vi kjenner den» senere på ettermiddagen. Som tittelen antyder har også den endetidstematikk.

LES OGSÅ PÅ PLUSS: Slik blir den trønderske bokhøsten

Den startet faktisk som en spin-off av Kurt-prosjektet, med en tråd som ikke passet inn i barneboka. men i voksenboka er dommedagsprofeter - Trusselen om at jorda skal gå under er ikke spesielt vanlig tematikk i en humoristisk barnebok. Veier du ordene dine nøye?

Må gå «all in»

-  Nei, nei det går ikke. Når først dette er tema må en gå «all in». Jeg tenker ikke på hvem jeg skriver for mens jeg skriver. Da bare koser jeg meg, gliser Erlend Loe, som legger til at han tror denne måten å behandle tematikken kan være befriende for barna også.

Sterk start: Nina E. Grøntvedt og Erlend Loe var først ut av de litterære gjestene i Adrianstua. Foto: Rune Petter Ness, ADRESSEAVISEN