I løpet av samme tidsrom er ikke bryggene særlig forandret, og husrekken på motsatt side ligger stort sett også som før, bortsett fra gården i nr. 25, Melandsøgården, som ble bygd tidlig i 1930-årene i funksjonalistisk stil.

Et karakteristisk trekk i bybildet først på 1900-tallet var aviskioskene, som sto på flere hjørner og sentrale steder rundt om i byen, som her i krysset mellom Fjordgata og Søndre gate. Kioskene var eid av Albert Emil Kock og hadde en nostalgisk dragestil med fine snekkerdetaljer og med et høyt stavkirkelignende tak.

Les flere Før og nå her

Den første aviskiosken åpnet øverst i Nordre gate i 1893, og så fulgte på løpende bånd denne i Fjordgata, en på Torvet og en i Prinsens gate (Prinsenkrysset), deretter en kiosk på østsiden av Bakke bru, i krysset Innherredsveien/Strandveien, på Lademoen og ved Studentersamfundet. Den niende ble satt opp på Lilletorvet i 1912, fire år før Kock døde i 1916, vel 64 år gammel.

På det siste stedet måtte han for øvrig bekoste fjerning av «det grønne hus» (pissoaret) før kiosken kunne settes opp. I Fjordgata, som i de øvrige kioskene, var aviser den fremste salgsvare. Men her var mye annet til salgs, som ukeblader fra 5 til 10 øre stykket, franske og tyske moteblader, frimerker, lodd, prospektkort, bilder, bøker og suvenirer. Det samme utvalget, og mer til, kunne Kock by på i sin forretning Kioskernes Expedition, som omkring 1905 holdt til i Munken på Torvet.

Albert Emil Kock var en aktiv mann i byens kulturliv. Han bidro raust med gaver til museer og ulike foreninger og var en ivrig markedsfører av Trondheim som turistmål, bl.a. gjennom utgivelsen av «Gamle Trondhjem i billeder» i 1910. En annen som satte sitt preg på Fjordgata på denne tiden var legen Halfdan Bryn. Kort etter århundreskiftet satte han i gang bygging av en stor murgård i nr. 37, på hjørnet mot Jomfrugata. Snart raget denne gården høyt over den øvrige bebyggelsen med sine fem etasjer, tårn og spir.

På motsatt side av gata ruvet bryggene, trauste og solide, uten pynt og romantiske detaljer. Nærmest, i nr. 34, hadde byggefirmaet Nicolay Buch sitt lager, det samme hadde skinnhandler I.N. Bruun. Bortenfor lå J. Wilmanns utsalg av møbler, og i nr. 38 hadde H.C. Prøsch forråd av «Flæsk og Smult»; så fulgte det ene lageret etter det andre, fulle av kolonialvarer, mel , grønnsaker og poteter, sild og fisk. I Fjordgata hadde byen det meste den trengte av fysisk føde, redskap og utstyr til det daglige liv – samt litt åndelig næring i kiosken på hjørnet.