Da jeg flyttet til ny leilighet på Strindheim i Trondheim, ble alle mine dype og mørke hemmeligheter også med på lasset.

De småmørke hemmelighetene, som eskene med regninger fra fordums tid, betalte sådanne, som jeg har tatt vare på. I tilfelle. De små boksene og toalettmappene med 80-tallssminke og utgåtte kremer ble også med. Sånn bare i tilfelle. En tåring! Ja, man vet aldri.

Jeg måtte imidlertid si stopp for søppelposene med ubrukte klær fra den gangen jeg jobbet på Vero Moda. Åtte måneder i klesbutikk gir avkastning, og ingen størrelse er for liten eller et hull er for stort når man får ting gratis. Heldigvis, kjære Fretex, til og med perlebroderte, babyrosa singleter blir retro en gang.

Så avdekkes de hakket mørkere hemmelighetene. Ei dongeribukse i størrelse 38 dukker opp – uten stretch, som jeg aldri kommer meg inn i igjen, men som jeg likevel forventer å få på meg en dag.

Og den trusa formet som en rose. Joda, vi har alle sett sorten, og de er verken særlig pene eller brukervennlige. Men en gang var den en gave. Så da fniser man litt av minnet og kaster rosetrusa i søpla, tenker du. Nesj, legger den nederst i ei skoeske sammen med en haug svenske kroner, perlehjerter fra sønnen, klinkekuler, miniparfymeflasker, brukte festivalbånd, et ravsmykke fra Polen og ei lita tromme fra Roma, tenker jeg. Sånn i tilfelle.

Og så den mørkeste hemmeligheten av alle. Selve beviset på mitt manglende talent for å lage ting sjæl: et knaggoppheng! Men et stykke drivved, tre dyrefigurer, noen skruer og hvit maling satte aldri standarden for ny interiørtrend. Likevel, treplanken er med på flyttelasset.

Ok, jeg innser at disse mørke hemmelighetene ikke er så veldig mørke. Men de er nissene, eller rosetrusene for min del, som aldri faller av lasset. De er, om ikke selve livet, fragmenter av levd liv. Ubetydelige, kanskje, men så fine å ha. Sånn bare i tilfelle.

Da jeg flyttet til ny leilighet på Strindheim i Trondheim, ble alle mine dype og mørke hemmeligheter også med på lasset, skriver Lina Leth-Olsen. Foto: Rune Petter Ness