Opprinnelig var dette en fornem privat bolig. Fløyen mot Kongens gate ble bygd etter bybrannen i 1708 og fløyen mot øst ca. 1730, mens vestfløyen mot Torvet ble reist etter at justisråd Henrik Hornemann overtok anlegget i 1765. Hundre år etter ble Hornemannsgården politikammer og var det helt frem til 1974 da det nye politihuset ble bygd i Kongens gate.

Se flere Før og nå her:

På det gamle postkortbildet er mannen som er avmerket med et kryss politifullmektig T. Møinichen, og krysset på veggen viser antakelig hvor han hadde sitt kontor. Postkortet ble sendt som en julehilsen av hans kone til en adressat i Kristiania i desember 1909.

Etter en noe uheldig hendelse i 1907 var Møinichen av vittige sjeler omdøpt til «Verdensmesteren». Bakgrunnen var at han under verdensmesterskapet på Skøitebanen hadde krysset løpebanen foran hovedtribunen akkurat idet den danske løperen Einar Sørensen kom i full fart mot mål på sin 1500-meter. Det ble en kraftig kollisjon, og begge seilte bortover isen og rett inn i en flaggstang som knakk, til stor applaus fra publikum. Folk fortsatte å smile litt til Møinichen etter dette, og det er ikke utenkelig at det var grunnen til at han søkte seg bort fra byen i 1911.

ukeadressa@adresseavisen.no