På Brunhjørnet og på Nordre har trafikken alltid vært stor, og følelsen av å være midt i byen er kanskje aller sterkest akkurat her, den gang som nå. Bruns Bokhandel har holdt til på dette hjørnet mot Kongens gate siden 1873. Heiberg hadde i 1864 overtatt bokhandelen Jac. Andersens Enke lenger nede i gata, før han inngikk kompaniskap med Andreas Brun og flyttet forretningen til hjørnelokalet under navnet Heiberg & Brun Bog- og Papirhandel. I 1876 trakk Heiberg seg ut av driften til fordel for en karriere som musiker, og butikken ble drevet videre som A. Bruns Boghandel.

Les flere «Før og nå» her:

Da Fridthjov Brun overtok firmaet i 1906, ble navnet F. Bruns bokhandel. I dag er bokhandelen en del av Ark-kjeden, men Brun-navnet holdes stadig i hevd.

På motsatt hjørne ligger byens gamle børs- og telegrafbygning, som sto ferdig i 1863. Videre ned gjennom gata har handelen blomstret i alle år. Dette var fremfor alt «strøket» der man gikk for å se og bli sett.

På Nordre skled det også biler opp og ned, inntil høsten 1971 da det ble innført forbud mot ordinær biltrafikk. Siden har fotgjengerne hatt Nordre for seg selv, og gågata er ofte full av folk. På en benk under et tre er det fortsatt god anledning til å se på et yrende liv i ro og mak.

ukeadressa@adresseavisen.no