Ja, dersom du synes som oss, at pasta kan være festmat, og at du har håndlaget noenlunde i orden, og at pastaen du bruker ikke har altfor lang koketid.

I så fall skal 15 minutter være innenfor. Men beregn gjerne 20 minutter, om du tviler på din egen effektivitet.

Pasta med røykelaks serverte vi første gang i denne spalten for over 18 år siden, den gang var kombinasjonen av italienske og norske spesialiteter en radikal tanke for mange. Nå er vel dette å regne som en ganske vanlig, nesten tradisjonell rett. Like godt til en travel hverdag, som noe godt med vin til en fredagskveld foran tv-en.

Skal ikke koke lenge: Røykelaksen i terninger skal vendes inn i sausen like før servering og så skal pastaen serveres når laksen er gjennomvarm.

Årsaken til at vi velger å servere det igjen, er at denne oppskriften innebærer en ytterligere forenkling. Og at det fortsatt er like godt.

Røykelaksen skal ikke varmebehandles mye. Men det er viktig at alle ingrediensene er godt varmet opp. Så om du vender laksen i sausen først, og den ferdig kokte pastaen etterpå, skulle tiden dette tar innebære nok varmebehandling.

Vær for all del forsiktig med salting. Røyelaks er salt nok i seg selv, så vent med salt til du prøvesmaker rett før servering. Men vær gjerne mer raus med pepperen.

Les flere oppskrifter her:

Grisete godt

Stiansens søndagsmiddag

Løp i gang vaffelpressa

Bevar smaken av sommer