Serie: Hva nå, Europa?

Unionen? Hvor ligger den? Unionen?

Reisen gjennom Europa ender i unionshovedstaden Brussel, hvor bobilen trosser den livsfarlige trafikken og oppsøker en embetsmann, en EU-kommissær og en nasjonalistisk parlamentariker. I ghettoen Molenbeek tar noen av røttene tak i dette med Den europeiske unionen.

Det andre Brussel: Det tar bare ti minutter å komme fra det strømlinjeformede EU-kvartalet og til Molenbeek. Der møter vi blant andre 31 år gamle Isaac Gygy, som kom fra Kongo for ti år siden. - Det er en illusjon å tro at vi har et felleskap her i Europa, sier han. - Man kan se at de gjør visse forsøk på å samarbeide, men når det kommer til stykket, er alle seg selv nærmest. 

I den steikende solen krangler vi oss foran i køen ved EU-parlamentet. La oss bare si det som det er: Vi prøver å finne en snarvei inn i unionen.