Utenriks:

Asif venter på at EU skal åpne grensen

Hundrevis av afghanske asylsøkere har vært strandet i Beograd i vinter fordi Kroatia og Ungarn møter dem med gjerder og juling. 17 år gamle Asif har flyktet fordi Taliban kommer etter ham om natten.

Janher Khan, 14 år, fra Afghanistan tager sig et bad, han har boet på stedet i en måned og er allerede blevet taget af det ungarske politi én gang. Ifølge hans historie, som bakkes op af hans venner, blev de tvunget til at sidde uden tøj på i sneen i en hel time, mens grænsevagterne puttede sne i hovedet på ham. De blev desuden slået med knipler. Men han har ikke mistet modet, det er planen at han skal afsted igen i aften.Flygtninge, primært fra Afghanistan, bor i efterladte bygninger bag togstationen i Beograd. 

Grupper av afghanske flyktninger har samlet seg rundt et bål av brennende jernbanesviller. En kvelende røyk siver opp og legger seg som en tett tåke over hodene deres, fordi den ikke slipper ut av lagerbygningen de selv har omdannet til flyktningleir. Utenfor faller temperaturen til minus 12 også om dagen, og kulden presser seg inn gjennom knuste vinduer og store rulleporter som må holdes åpne bare for å lufte litt ut.