Her sitter du på sekken din! Hva driver du med?- Jeg låner et åpent wifi-nettverk, jeg tror det hører til biblioteket. Jeg sitter og chatter med familien min hjemme i Tyrkia. De lurer veldig på hvordan jeg har det.

Tyrkia, ja! Hva gjør du her i Trondheim da?- Jeg backpacker! Jeg kom til Oslo på mandag, og har de siste dagene vært i Lillehammer og nå i Trondheim. Jeg tenker å være i Norge minst ti dager.

Hvordan reiser du da? Tar du toget kanskje?- Jeg tar tog av og til, og noen ganger haiker jeg. Jeg haiket fra Oslo til Lillehammer for et par dager siden, og så tok jeg toget fra Lillehammer til Trondheim. Det er ikke alltid så enkelt å få folk til å stoppe og ta meg med, i Oslo sto jeg nesten i tre timer før jeg fikk napp. Da hadde jeg egentlig mistet håpet, og jeg bestemte meg for å gi opp. Men akkurat da stoppet det en bil som ga meg skyss helt fram!

Haiking er ikke så vanlig i Norge lenger, hvilke typer folk er det som stopper?- Jeg tror kanskje noen syns jeg er litt skummel og at de derfor ikke tør å ta meg med, men de som faktisk velger å stoppe er veldig nysgjerrige og vennlige. Av og til skal de bare noen kilometer, men jeg tenker at det er bedre enn ingenting. Jeg har møtt veldig mye hyggelige folk gjennom å haike, så det er veldig spennende hver gang.

Skjønner. Men du bor egentlig i Tyrkia?- Ja, jeg er født og oppvokst i Izmir som er den tredje største byen i Tyrkia. Der bodde jeg hos familien min i mange år, før min søster og jeg flyttet til Istanbul for å studere. Hun liker å backpacke også, men denne gangen var det bare jeg som hadde vinterferie.

Du er student altså! Hva studerer du?- Jeg studerer økonomi. Jeg har igjen to eksamener nå før sommeren, og om jeg består begge er jeg ferdig. Jeg har ikke noen plan om verken jobb eller å eventuelt studere videre til en master, enda i hvert fall.

Men det må jo bli litt ensomt når du reiser alene?- Nei, absolutt ikke. Jeg trives veldig godt alene faktisk, da kan jeg være meg selv. Når jeg reiser sammen med venner og familie er jeg ikke like fri. Nå trenger jeg ikke å ta hensyn til noen andre enn meg selv. Jeg møter jo mye folk på reisene mine, så jeg er jo ikke helt alene hele tiden.

Har du vært i Norge før?- Ja, jeg var her i sommer. Da dro jeg og en kompis på fjordvandring, og vi gikk mye i fjellene. Det er helt fantastisk natur her, derfor bestemte jeg meg for å dra tilbake og starte på et nytt eventyr.

Hva med økonomien? Er det dyrt å reise så mye?- Nei, det er hva du gjør det til. Finner du en gressflekk er det ditt nye hjem den natten. Det nytter ikke å være kresen!

Sov du ute i Trondheim i natt?- Ja, i natt sov jeg i telt. Jeg sov på en gressflekk der borte ved Nydáruusdämen.

... mener du Nidarosdomen?- Ja, Nidarosdomen! Soveposen min tåler minus 30 grader, og så kokte jeg meg litt te som jeg varmet meg på. Da slapp jeg å fryse. Nesten, i hvert fall.

Akkurat! Det er ikke rare greiene du har med deg ser jeg.- Nei, bare det mest nødvendige. Telt, sovepose, klær og mat. Og kameraet mitt da. Jeg har vært innom nesten alle landene i Europa, og er blitt ganske god til å pakke sekken. Men Norge har helt klart blitt et favorittreisemål. Jeg håper på å få se nordlyset, det er egentlig det turen min dreier seg om.

Håper du på å få se det her i Trondheim?- Nei, jeg reiser med tog til Bodø i natt, faktisk! Det er vel større sjanse for å få se noe skikkelig der.

Du har nok rett i det. Hvor skal du bo når du kommer dit da?- Det vet jeg ikke. Har ikke tenkt noe over det, egentlig.

Ingen plan altså..?- Nei, ingen plan. Alt jeg vet er at jeg skal se nordlyset før jeg drar videre. Jeg har sagt til foreldrene mine at jeg har returbillett til Tyrkia om fem dager, men det er ikke helt sant... Jeg tar det som det kommer, og blir her så lenge som jeg er nødt til for å få sett nordlyset. De må bare smøre seg med tålmodighet!

Her kan du møte flere mennesker som sitter på en benk

Riktig! Men blir du ikke sliten av å farte slik?- Jo, jeg blir jo det. Sekken jeg har med meg denne gangen er mye tyngre enn sommersekken min, og av og til føler jeg meg utslitt etter å ha drasset rundt på den i flere dager i strekk. Men jeg setter likevel pris på alt jeg opplever her, både gode og dårlige opplevelser. Jeg lærer noe av alt!

Du tar ting som det kommer forstår jeg, men hva med fremtidsplaner og drømmer?- Jeg drømmer om å få meg jobb et eller annet sted i Europa. I fjor jobbet jeg på en fabrikk i Tyskland. Tyskland har mye bedre arbeidsmiljø og lønn enn vi har i Tyrkia. Men den store drømmen er å kunne bo og jobbe i Norge! Men jeg vet ikke hvordan jeg søker, og jeg kan ikke snakke norsk ennå.

Det er mange timer til toget til Bodø går, hva skal du gjøre i mellomtiden?- Jeg tenker å slappe av og være litt turist før jeg drar til togstasjonen. Det er fremdeles mye igjen å se her i Trondheim, så jeg skal nok klare å holde meg selv opptatt.