Mangt kan diskuteres, men på ett felt finnes det vel ikke uenighet: Friskere og bedre dessert enn en fruktsalat finnes ikke.

Så kommer nyansene inn. For eksempel: Er fruktsalat en sommerdessert, eller passer det like godt på frosne vinterdager?

Ja til det siste, sier vi. Og i hvert fall om du serverer den varm, eller lunken da. Lun, som vi sier på fint.

Vi har laget en i dag, som er knallgod - og selvsagt kan du variere ingrediensene etter hva du liker best og hva du har tilgjengelig.

Men når frukten skal bakes i ovn så er det likevel noen begrensninger. Ikke all frukt tåler varmebehandling like godt. Appelsin er for eksempel ikke noe særlig. Heller ikke nektarin. Men fersken er fint!

Hemmeligheten ligger i detaljene: Vår lune fruktsalat har finstemte smaksnyanser. Mandlene karamel liseres i lønnesirup. Selve salaten toppes med friskhet fra sitronsaft og et lett dryss av kanel før den bakes i ovnen.

På ingredienslisten finner du også kokossukker, som visstnok anses som sunnere enn vanlig sukker, fordi det er mer helhetlig og «har en glykemisk indeks som ikke sender blodsukkeret til himmels». Som noen uttrykker det. Vi vet ikke så mye om dette, men det har en anelse karamell i smaken, som setter en spiss på retten. Men du kan bruke vanlig sukker, eventuelt tilsatt honning eller agavesirup.