Portrettet:

Mister Frati

Han fikk utblandet italiensk vin allerede som fireåring, og var en dreven pizzabaker før han var ni. Men Michael Minervini er først og fremst trønder.

Nøkkelen til suksess: Maten. Folka. Atmosfæren. Michael Minervini holder en hånd om det hele og er å se på Frati hver dag. Da faren åpnet dørene i Munkegata for 43 år siden, fikk han med seg sine to brødre i driften. I dag er det nesten bare italienere å finne på Minervinis restaurantkjøkken.  Foto: Terje Svaan

Hvem skulle trodd det, der han sitter lett henslengt i baren på Frati med mobilen på øret. Stilmessig italiensk «casual». Jeans og genser, et veltrimmet tredagersskjegg innrammet av et tidsriktig skjerf. Til og med en liten skjønnhetsplett, som for å understreke at her har vi å gjøre med sydlandsk blod som står til det klingende italienske navnet. Men han kunne like gjerne vært Georg Tokle, født i Molde, sønn av Guri fra Åndalsnes.