Oppsving, så klart

Oppdal leverer landets beste alpinister igjen

Hemmeligheten ligger utenfor løypa. Så klart.

Rekrutt: Oppdal er i ferd med å bli ei alpinbygd å regne med, igjen. - Vi har jobbet hardt med å bygge en kultur som er hyggelig, inkluderende og med en lav terskel for å være med, sier styreleder i Oppdal alpin, Stein Kjartan Vik. Rekruttgruppa trener både porter og «sura» i Vangslia. 

Nesten uansett hvor du befinner deg i Oppdal sentrum kan du se den hvis du svinger litt på kroppen og legger hodet bakover. Bratt bakover hvis du vil se toppen og kjenne noen hundredels frysninger. Oppdal er ikke Kitzbühel, men bakken i Hovdin er nesten like beryktet som utforløypa «Die Streif». Der ligger den rett i synet for skolebarn som lar blikket vandre ut gjennom klasseromsvinduet. Stupbratt, hele veien ned. «Kom og prøv deg på meg, lille tass», lokker den. Og det gjør de, så snart de er større enn neven.