MMA-proff Kristian Skogmo fra Grong:

- Det er som Mike Tyson sier. Alle har en plan,før de blir slått i trynet!

Det er ingen spøk å proff-debutere i MMA. Fotograf Sebastian Bjerkvik fulgte Kristian Lindstrøm Skogmo til Stockholm.

Ennå kjenner han ingenting av det som skal komme. Hodet er klart. Blikket fremdeles skarpt. Alt han har øye for er motstanderen som danser på den andre siden av buret, selvsikkert og aggressivt. Hans egne bein er sterke, de bare føttene fortsatt kvikke mot underlaget. Snart skal de fly gjennom lufta, tenker han. Snart er det bare ham. Snart er det bare motstanderen. Ennå enser han den brokete forsamlingen utenfor, ventende som pøbelen rundt skafottet. Han vet at de er der, vifter med armene og roper for å hisse dem opp under introduksjonen. Skimter dem gjennom nettingen, men ser dem ikke lenger. Hører dem ikke. Kjenner ikke lukten av dem, sigarettene de har røkt eller ølet de har drukket. Han vet bare at kampen som starter om noen sekunder allerede har vart i flere uker.