Hjemme hos Anna, Cato og Deva på Hitra

Anna og Cato syntes tanken på å bli huseiere var skremmende. De har funnet sin egen måte å takle det på.

«Dæh, han her er annerledes. Dette skal jeg bli med på!», tenkte Anna den gang Cato gjorde sine hoser grønne. De to hitterværingene har et hjem som er nettopp det: Annerledes.

Etter mange år på reisefot, med turer hjemom stort sett bare for å tjene penger til neste tur, har Anna og Cato landet. Dette er mennesker med både røtter og vinger. Og selv om vingene tok dem langt av gårde, blant annet i det ene året de bodde i seilbåt i farvannet rundt New Zealand, lå røttene på Hitra. På Hofstadgårdene, der deres datter Deva nå er den sjette generasjonen av slekta. Det var en nokså voldsom overgang, fra et fritt og omstreifende liv til ansvar for gård og hus.