Det er fire år siden Vivian sa opp jobben som finansrådgiver for å starte egen bedrift som boligstylist.

- Det er jobben min å legge egen smak til side og gjøre boligen kommersiell og lettspiselig. En boligannonse er reklame for boligen, og skal treffe den målgruppe som er aktuelle kjøpere. Å style for salg er noe helt annet enn å skape et hjem du vil bo og trives i, påpeker Vivian.

LES OGSÅ: Anna-Marie Haugen og Cato Hofstad Brænden på Hitra trives best når hjemmet er preget av natur og gjenbruk

Mens journalisten ble mest opptatt av avlastningsbordet, har Abbe fått øye på noe helt annet.

Dersom du av og til har fundert over at alle boliger ser like ut når de legges ut for salg, har du altså forklaringen der. Personlig særpreg skal dempes, slik at nøytralt potensial kommer til syne. Privat og for eget hjem har Vivian helt andre ønsker. Dette hjemmet skal jo ikke selges, men brukes. Her skal en familie leve sine aktive liv - og ha plass til å slappe av.

Fra én til to - og tilbake til én

Plass har de nok av i Ole Laulos vei. Huset var opprinnelig en enebolig, men er blitt påbygd og siden seksjonert, slik at det var en del av en tomannsbolig Vivian og Jomar kjøpte for 14 år siden. For 6 år siden flyttet naboen, og familien Svankild kjøpte den andre delen og bygde om de to seksjonene til én stor enebolig.

- Vi hadde tenkt på det i mange år, at det ville vært en god løsning for oss. Så da den ble ledig, måtte vi bare slå til.

Så fulgte en lang fase med ombygging. Taktekker Jomar er handyman og har gjort det aller meste arbeidet selv. To boenheter gir ikke bare større areal, men også dobbelt av alt. To bad kan man alltids nyttegjøre seg, men to kjøkken? Det er ikke til å unngå at mye må bygges om.

Kjøkken midt i huset. Med spisebord inne i kjøkkensonen og én stue på hver side, er kjøkkenet virkelig husets midtpunkt.

- Begge kjøkkenene var gamle og stygge, så det var en drøm å få rive dem og lage et nytt og stort kjøkken, smiler Vivian. Nå ligger kjøkkenet hennes, med stort spisebord, midt i huset, med stuer på begge sider. Medregnet kjellerstua har familien tre stuer.

- Store, luftige oppholdsrom er noe av det jeg setter mest pris på med boligen vår. De har fin størrelse og er atskilt nok til at det går an å finne seg en uforstyrret plass hvis du ønsker det, selv om det er mange hjemme.

- Litt som med biler

Selv om Vivian skiller klart mellom jobben, der hun skal gjøre boliger salgbare, og hjemmebanen, der hun skal skape et hjem, er det ikke fritt for at hun henter inspirasjon i yrkeshverdagen.

Samme lampe er brukt i to av stuene, et grep som binder dem sammen til en helhet.

- Jeg må jo følge med på trender for å ikke havne bakpå på jobb. Da ser man selvsagt mye fint og får mange nye impulser. Jeg er dessuten utrolig rastløs, så selv om jeg i større og større grad jakter på ting jeg ser at jeg kan sette pris på også framover i tid, skifter hjemmet vårt ofte uttrykk. Jeg vet ikke hvor mange sofaer og spisestuer vi har hatt i løpet av de årene vi har bodd her.

Når Vivian kjøper noe nytt, selger hun det gamle på finn.no. Ofte uten betydelig tap.

- Det er litt som med biler. Hvis du bytter ofte og selger før møblene blir slitt eller har gått ut på dato, får du en bra pris.

Tv-kroken, her lengst unna, skal først og fremst være koselig og komfortabel. Her trengs det en hjørnesofa du kan synke ned i, mener Vivian. Legg merke til det hvite pianoet, kjøpt for å passe innredningen i en hvit periode.

Etter å ha prøvd mange ulike sofaer, har hun landet på at en myk hjørnesofa er et must i tv-kroken.

- Det er veldig stilig med industriell stil, og retrosofaer er kule, men jeg tror ikke jeg ville ha kost meg like mye med fredagskvelden om jeg måtte sitte rett i ryggen. Når det kommer til stykket, er den myke fløyelssofaen du drukner i best. Når du setter deg ned, og ikke kommer deg opp igjen, da vet du at det var rett, ler hun.

Samme prinsipp har hun ved spisebordet. Det er viktigere at stolene er gode, enn at det er stilig og stramt. Det får derfor greie seg med en prydstol på enden av langbordet. Resten er myke og gode.

Sofaer byttes ofte hos Vivian. Akkurat nå er det svart fløyel i den ene stuen. Om et halvår kan det se helt annerledes ut.

Svart eller hvitt piano?

Vivian har gjort noen forsøk på å vippe hjemmet over i minimalistisk stil, men erklærer at hun aldri følte seg helt hjemme i den stilen. Så nå har hun bestemt seg for å slutte med jaget etter minimalisme.

- Jeg liker jo egentlig maksimalismen.

Favorittmøbelet er et konsollbord i utskåret tre.

Når Vivian sitter i den svarte sofaen, ser hun rett på sitt yndingsmøbel, et konsollbord i utskåret tre.

- Den er litt pompøs. Dessuten har jeg ikke sett lignende hos noen andre, og jeg liker ting med særpreg.

Sært fikk hun også beskjed om at det var da hun ville kjøpe et hvitt piano for en del år siden. Pianoselgeren overtalte henne til å ta svart - ingen kjøper hvite piano, fortalte han. Så det ble svart. En stund. Men Vivian ble gående å kjenne på at det skulle vært hvitt, for å passe bedre til resten av interiøret. Til slutt ringte hun butikken og fikk en god pris på innbytte fra en selger som beklaget at han hadde overtalt henne til å gå bort fra sitt opprinnelige ønske.

Det skal matche altså. Til de grader at piano kan skiftes for å få riktig farge.

LES OGSÅ: Britt-Kristin på Melhus jobber også som boligdesigner. Hun har valgt en annen stil enn Vivian

Jakten på noe varig

I fjor pusset de opp badet. Etter å ha bodd med to gamle og upraktiske bad i mange år, koser de seg med luksusfølelsen av ett stort, luftig bad. Her er det dobbeldusj bak en stor glassvegg, badekar og to vasker.

- Det er et luftig og behagelig sted å være når man er sliten, og det føles veldig godt.

Neste prosjekt er å bli kvitt et stort vitrineskap som står på en fondvegg med stormønstret sølvtapet.

- Her skulle jeg heller hatt et enkelt konsollbord, slik at veggen kommer bedre til sin rett. Dessuten må jeg innrømme at jeg i økende grad prøver å kvitte meg med ting som «halve byen» har. Dette Ikea-skapet er en slik ting.

Vivian har skiftet ut interiøret sitt hyppig over en lang periode. Nå prøver hun å finne ting som hun kan sette pris på også fram i tid. Målet er å finne løsninger hun ikke blir lei av.

- Foreløpig har jeg ikke lykkes, ler hun. - Jeg blir så tent på nye ting og trender som kommer.

Boligstylist Vivian Svankild og hunden Abbe.