Stortinget tar sommerferie:

Så er det over

Klokkene ringer på Stortinget, og snart vil Karianne Tung reise seg for å holde sitt aller siste innlegg. Denne uka tok hun, Frank Jenssen, Snorre Valen, Ingvild Kjerkol og Sivert Bjørnstad sommerferie. Bare Ingvild og Sivert skal tilbake til høsten.

Nedtelling: En stille morgen i stortingssalen, der Karianne Tung og Abid Q. Raja følger den endeløse NTP-debatten. 

Men først skal vi skru klokka tilbake til den siste mandagen i september 2013. To uker tidligere hadde de borgerlige vunnet en knusende seier i stortingsvalget, men akkurat denne kvelden var de to blodferske stortingsrepresentantene Karianne Tung og Sivert Bjørnstad - hun fra Arbeiderpartiet, han fra Fremskrittspartiet - mindre opptatt av hvem som hadde vunnet og hvem som hadde tapt. Begge følte seg som vinnere da de holdt på å installere seg for sin første natt i hovedstaden, og både Karianne og Sivert boblet av entusiasme på hver sin kant av byen. Tidligere på dagen hadde de registrert seg på Stortinget og fått utlevert sine nøkkel- og adgangskort. De hadde vært med på sine første gruppemøter, de hadde minglet i vandrehallen, og begge hadde gått seg vill i de utallige korridorene som strekker seg hundrevis av meter under Stortinget. Nå var øyenlokkene blitt så blytunge, at Karianne Tung, for sin del, ikke lenger behøvde å forholde seg til alle de mørke furumøblene som hadde hilst henne dystert velkommen da hun i åttetida låste seg inn i leiligheten hun var blitt tildelt i Grønnegata. Det kom til å ordne seg etter hvert, tenkte hun tappert og optimistisk.