Ikke minst når vi har fått vår første ordentlig smak av sommer, heller vi mot sistnevnte variant.

Det er derfor vi tyr til en råvare-reprise her i Kjøkkenveien. Ikke lenge etter at vi serverte sjøkreps sist, tyr vi til samme helt utsøkt råvare. Kanskje det beste Norskehavet har å by oss.

Og denne gangen går vi til selve sjøkreps-klassikeren. Vi gratinerer krepsen i godsaker som kler den, smør, sitron hvitløk, persille, gir den noen små runder med kraftig varmebehandling, så ferdig.

Om dette er forrett, er en halv til én kreps nok, en kveldssmårett en og en halv kreps til hver, om det skal være middag vil du trenge minst tre kreps til hver.

Om du ikke fanger din egen sjøkreps, vil en full middag bli dyre saker. Dessuten synes vi det kler råvaren dårlig. Som for eksempel kamskjell er sjøkreps magisk i små munnfuller. Det er nettopp det å ikke overdrive, verken mengden av selve råvaren, mengden tilbehør eller styrken i tilbehøret, som er kjernen i smaksopplevelsen.

Minst er best.

Her finner du mange oppskrifter fra Kjøkkenveien