Portrettet

Heidis Credo

Det er mer enn en restaurant. Det er en filosofi. Og det er på tide å henge en stjerne på den. Fra Michelin.

  Foto: Kim Nygård


Aktuell: Eier av og kjøkkensjef for Credo, som på seinhøsten skal gjenoppstå på Lilleby.

Navn: Heidi Bjerkan

Alder: 47

Familie: Singel

Bor: Har leilighet i Oslo, men bor store deler av tiden på hybel på Møllenberg.

Karriere: Startet Credo for 20 år siden sammen med Calle Fegth og Tor Schjølberg. Er nå eneeier av Credo og Jossa mat og drikke, som begge gjenåpner på Lilleby. Har også Finnes Kafé i samme området.

Var konsulent og kjøkkensjef ved Slottet i til sammen åtte år, før hun kom tilbake til Trondheim.

Tidligere erfaring blant annet fra cruiseskip, Claridges Hotel i London, Bølgen & Moi, Palace Grill og Kastanjen.

Ble i 2015 kåret til årets kjøkkensjef, og fikk i sommer Ingridprisen. Er også blitt kåret til årets villmarkskokk.

Utdanning: Reallinja ved Ringve videregående skole, kokkelinja ved Oslo kokk- og stuertskole.

Leser: Faglitteratur

Lytter til: Alt mulig, fra klassisk til Motorpsycho.

Ser på: Er stort sett på jobb. Men det hender det blir en episode på Netflix en sjelden gang.


- Jeg skal ikke forskuttere det, for ingenting er mer dumt enn å være eplekjekk, men vi har hatt stjernenivå på mat og service en god stund, og nå får vi også lokaler til en stjerne, sier Heidi Bjerkan. Credos eier og kjøkkensjef leker ikke butikk. Ambisjonene er internasjonale. Og nå går det i hundre.