Da vet man at man har noe. Med bare en skvett ketsjup og en klatt smør i tillegg, er dagen reddet.

Om man da er bitte litt mer avansert, kan man lage en klassisk mac & cheese, med hvit saus, hvitløk og nyrevet parmesanost. Det er jo det rene gourmetmåltidet, det. Nesten noe å invitere en potensiell kjæreste på.

Skjønt - har du først slike ambisjoner, eller uansett har tanker om å oppleve et mer balansert, næringsrikt og velsmakende måltid, kan det være lurt å utvide ambisjonsnivået en smule.

Multitasking: Damp broccolien i rist mens pastaen koker.

Fortsatt er dette et måltid som ikke fordrer det aller største budsjettet. Det skal ikke mer enn et brokkolihode og en neve rosiner til, så har du en velsmakende hverdagsfavoritt som alle vil like.

For en travel småbarnsfamilie er det også greit med en sunn hverdagsmiddag som alle vil like, og som kan stå klar på bordet i løpet av 20 minutter.

Calles Riesling - perfekt til pasta.

Pass bare på at du ikke koker i hjel brokkolien, det er desidert mest stas med den når den har crispy tyggemotstand. En praktisk måte å gjøre brokkolien klar på, er å ha de små hodene i en rist, så kan du dampe dem mens pastaen koker i åpen kasserolle.

Pastaen, ja. Det er fritt frem når det gjelder valg av type pasta. Bruk noe du liker godt selv. Men makaroni fungerer i hvert fall fint.

Du trenger kanskje ikke bruke den aller billigste typen da. For sånn har verden likevel forandret seg. Nå er det ikke lenger sånn at makaroni er makaroni. Du har noen typer å velge blant.