HUAWEI MediaPad M3 Lite

Netbrett, Android 7.0

64 GB

Ca. pris Kr. 3000.-

Når det kommer til nettbrett så har du som forbruker fått en del å velge i de siste årene. Men når alt koker ned til hva du faktisk skal kjøpe så kan du velge mellom Apples iPad eller «alle de andre». Sistnevnte er selvsagt alle nettbrett som kjører på Googles operativsystem Android. I praksis så betyr dette at om du kjøper en iPad så får du et nettbrett som både ser ut og oppfører seg som en iPhone. Om du derimot kjøper en av «de andre» så har du endeløse muligheter til å modifisere og gjøre om alt fra hvordan nettbrettet / mobilen ser ut til hvordan det oppfører seg.

Vi skal ikke ta stilling til hva som er «best» av disse to systemene. Smaken er som kjent som baken og begge sider har lidenskapelige fans. De fleste av oss velger vel det som passer oss for vårt bruk - uansett om det står Apple eller Google bak programvaren. For i 2017 så leverer begge disse mastodontene i teknologiverdenen hvert sitt godt voksne operativsystem, fullstendig fri for alle barnesykdommer som var så typisk for de tidligste generasjonene.

Kinesiske Huawei har i løpet av de siste årene hevdet seg på imponerende vis i mobilmarkedet. Bare Samsung står nå i veien for Huaweis ambisjon om å nå toppen i Android-segmentet.

Vi har tidligere anmeldt toppmodellen Huawei Mate 9 Pro til terningkast 6 og vi mener det er så absolutt på sin plass å kaste på havet den siste rest av fordommer som eventuelt måtte finnes av skepsis til alt som det ikke står enten Apple eller Samsung på.

HUAWEI MediaPad M3 Lite er det kinesiske selskapets siste satsning på det overfylte nettbrett-markedet. Og for å klare å stikke seg ut har kineserne her to jokere i ermet.

Vi skal ikke bruke tid og spalteplass på å gjennomgå alle fordelene med du har til egen tilpasning med Android 7.0 ( også kalt Nougat) sammenlignet med det langt mer statiske iOS 11. Det burde uansett være som allmenkunnskap å regne ti år etter at begge operativsystemen kom til verden. Men la oss for syns skyld si at om du fra før av har en Android-telefon så vil du øyeblikkelig føle deg hjemme i økosystemet til Huawei. Det kinesiske selskapet bruker sin egen versjon av operativsystemet til Google. Dette kaller de «Emotion UI», men som bruker vil du neppe merke særlig mye til dette. Det dreier seg i bunn og grunn om maskinlæring,  algoritmer som umerkelig optimaliserer systemet basert på ditt personlige bruk av det. Designmessig byr Huawei MediaPad M3 Lite på en opplevelse som ligger tett opp til Googles eget grensesnitt.

Så med alt dette ute av verden. Hva er fordelene med å velge en Huawei MediaPad M3 Lite framfor en iPad eller noen av de mange andre Android-nettbrettene der ute? Jo, nå skal du høre. Huawei har nemlig samarbeidet med Hi-fi -produsenten Harman/Kardon. Nettbrett har hele fire høytalere i den tynne rammen og lydkvaliteten på nettbrettet må virkelig oppleves. Huawei MediaPad M3 Lite er ikke det nettbrettet du kjøper om du har tenkt å bruke det hovedsaklig til spill, men om du derimot elsker å se filmer og TV-serier eller høre musikk så våger vi å påsta at det ikke finnes et bedre alternativ der ute.

I løpet av årenes løp har vi testet hundrevis av mobiltelefoner og nettbrett her i Adresseavisen og ingen av disse har imponert når det kommer til lydkvalitet fra de innebygde høytalerne. Det vil si - helt til nå. For Huawei MediaPad M3 Lite er mest sannsynlig skapt for deg som elsker å «binge» filmer og TV-serier på et nettbrett. Lyden fra de innebygde høytalerne er ikke bare gode - de er forbløffende gode. Dette nettbrettet kan du ha med deg på ferie som mediasenter uten å måtte ta med en bluetooth-høytalere i tillegg.

Det andre punktet der Huawei MediaPad M3 Lite scorer høyt er batterikapasiteten. I likhet med sine mobiltelefoner så har Huawei knekt batteri-koden i større grad enn sine konkurrenter. Vi sammenlignet hvor lang tid det tok å tømme batteriet fullstendig ved normalt bruk ( nettsurfing, YouTube, Netflix og Facebook) sammenlignet med en iPad. Og resultatet var oppsiktsvekkende. Der Apples iPad gikk tom etter fem timer så holdt Huawei MediaPad M3 Lite ut i godt over 13 timer. iPad' en gikk varm og var ubehagelig å holde i etter en halv times Netflix-seanse, nettbrettet fra Huawei var knapt lunkent.

Men absolutt alt er ikke bare fryd og gammen hos Huawei. Også her finner vi ting å plukke på. De to tingene som skilte meg mest negativt ut var de tykke rammene på nettbrettet. Noe som førte tankene hen til de første generasjoners iPad. Dette kan Huawei bedre. Noe mobiltelefonene fra selskapet så tydelig viser.

Det andre er selve oppladingstiden på batteriet. Der vår Huawei Mate 9 Pro lades fra null til 100 på under to timer så trenger MediaPad M3 Lite langt lengre tid. Nå skal det sies at kort ladetid på et nettbrett neppe er like viktig som på en telefon, men et mindre irritasjonsmoment åkke som.

Spill er heller ikke nettbrettets sterkeste side. Det må grafikkprossesoren Qualcomm Adreno 505 kombinert ta litt av skylda for. Men når det kommer til film og TV-serier så har nettbrettet overhodet ingen problemer. Pussig.

Både skjerm og kamera står til godkjent og vel så det. Her vil vi trekke fram kontrasten på skjermen som er en av de absolutt bedre vi har testet og er optimal for film og TV-serier.

Du kan sikkert finne billigere nettbrett der ut med noenlunde samme spesifikasjoner, men vi tør vedde på at aldri vil finne et bedre å se levende bilder på - uansett pris. Huawei MediaPad M3 Lite er enhver film -og serieelskers våte drøm.