Nei, dette går ikke galt. Denne kaka er alltid en suksess, uansett hvem du serverer den til. På store kakebord er den blant fatene som blir tomme først.

Suksessterte er kanskje ikke «den nye vin», kanskje ikke det hippeste. Begrepet «smørkrem» er kanskje ikke egnet til å gi frysninger av forventning. Det er kanskje fordi smørkrem forbindes med noe ferdiglaget, noe preget av tilsetningsstoffer med ubegrenset varighet.

Men det er alltid en god grunn til at enkelte retter er blitt spesielt populære. Det er at de i utgangspunktet er svært gode, og svært anvendelige. Hvis en ikke slurver med råvarene, ikke tar snarveien i tilberedningen, ja, så blir det godt.

En ordentlig laget smørkrem er en åpenbaring, og en liten aning rom nederst i smaken legger ingen demping på opplevelsen. En krem laget på dette viset blir jo så herlig gul at man i enkelte trøndelagsbygder gjerne kaller det gulkake. Andre tenker den som en påskekake. Kanskje noen assosierer den med vakkert avstemt høstløv? Vi tenker kaka fungerer ypperlig i helårsdrift.

I våre dager er det en ekstra attraksjon at suksessterte er en glutenfri kake.

Kaka kan fryses, og den står også helt fint noen dager i kjøleskap.

Bortsett fra at det gjør den jo ikke. Dere vil spise den opp.