Etter hvert startet hun en Instagram-konto med navnet «Andrea redder verden litt». Det aller viktigste er å unngå engangsemballasje av plast.

Begynte i det små

- Det begynte med små tiltak og deretter har vi etablert nye vaner, og etter hvert bygger vi videre med andre ting, sier Andrea.

- Men jeg er opptatt av at vi ikke skal gå rundt med dårlig samvittighet om noe ikke skulle fungere, det viktigste er at vi alle sammen bidrar med det vi kan, sier Andrea. Hun vil ikke kalle seg miljøaktivist, men kjenner det knyter seg litt i magen når hun ser folk ta et plastbeger når det står porselenskrus rett ved siden av.

Likevel ser hun helt klart en tydelig trend at vi forbrukere nå etterspør produkter og tjenester som bidrar til mindre avfall, og mener at det har skjedd mye med vareutvalg i butikker, som gjør det enklere for oss å velge mer miljøvennlig.

Hiv på litt ost

Andrea kjøper gjerne brukte klær til seg selv også. Tidligere denne uka leverte hun klær til en butikk med nytt konsept der de kjøper brukte klær, for så å selge dem videre til en litt høyere pris.

- Jeg endte jo opp med å kjøpe mer enn det jeg kom med da, men det føltes helt greit, siden det var brukte klær, sier Andrea etter handlerunden hos Sarah Panter.

- Før vi startet dette prosjektet var jeg den dårligste i familien til å spise rester og forhindre matsvinn, så der har jeg måttet skjerpe meg masse, sier Andrea. Nå spiser familien opp all mat. De har i tillegg redusert mengden kjøtt og fått mer fisk inn på menyen.

– Ellers er et bra triks å hive på litt ost. Nesten alt kan gratineres.