Flukten fra det lukkede landet

Det er livsfarlig å flykte fra Nord-Korea, men mange tar likevel sjansen. Vi har møtt to av dem. Den ene jobbet tett på landets fryktede leder. Den andre måtte skjule fluktplanene sine fordi han fryktet at faren ville angi ham.

Indoktrinert: Fra småbarnstadiet blir ungene i Nord-Korea innprentet å tenke på én måte og ikke stole på noen. Her besøker Kim Jong- un et barne hjem for foreldreløse barn i Pyongyang. 

Før Michael Kim flyktet til Sør-Korea for tre år siden, hjalp han Nord-Koreas leder Kim Jong-un med å skaffe regimet utenlandsk valuta, slik at det kunne holde hjulene i gang og utvikle sine raketter og atombomber. Michael Kim jobbet i den topphemmelige halvstatlige organisasjonen som kalles Office 39, og som håndterer regimets ofte lyssky handelsforbindelser med omverdenen.