30 år siden Norges første tvangsutsendelse:

Ti avgjørende minutter i kurderen Cemal Celiks liv

Klokka i den gamle avgangshallen på Værnes viser tretten minutter på sju denne torsdagen, 10. desember 1987. Tre politibetjenter og et tjuetalls demonstranter river og drar i kurderen Cemal Celik, som straks skal eskorteres ut av landet av Torstein Langaas fra utlendingsavsnittet.

Overrumplet: Politiet ble fullstendig overrumplet da de ankom Værnes for å sende Cemal Celik (midt på bildet) ut av landet, og ble møtt av en stor folkemengde. Sekunder etter at dette bildet ble tatt, smatt Cemal ut av grepet til politibetjent Torstein Langaas (nummer to fra venstre), og løp ut av avgangshallen. Lensmannsbetjent Roald J. Myhr (ytterst til venstre) og politibetjent Bjørnar Reitan (helt til høyre) hadde møtt overmakten. 

Plutselig kjenner Celik at ingen lenger holder tak i ham i kaoset som har oppstått. Han legger på sprang mot utgangsdøren, stuper ut i morgenmørket og forsvinner inn i baksetet på en ventende fluktbil som kjøres av den unge sosionomen Ragnar Bang Moe.