Hvis du har lurt på hva som er borgerskapets versjon av pølse med brød og begge deler, så trenger du ikke lure lenger.

Lobster roll er en klassiker i de øvre sjikt. Og vi kan vel alltids sikte dit vi også, i slike lune førjulstider som nå?

Dette krever svært lite arbeid. Har du først fått tak i godt hummerkjøtt, har du kommet langt. Har du i tillegg bestemt deg for å ikke lage dine egne brioche-brød, har du kommet enda lenger. Men altså, det må være brioche - ikke hvilke som helst tørre pølsebrød.

Hummeren er i hus: Og den er ferdig renset. Da er mye unnagjort.

Vi vet dessuten at det finnes ferdig majones å få kjøpt i enhver matbutikk. Men noe ekstrainnsats bør du vel legge inn? Hjemmelaget majones er friskere, lettere - og har, om du følger denne oppskriften en syrlighet som står svært godt til hummeren.

Majonesen lager du jo i god tid i forveien, omtrent samtidig som du renser og klargjør hummeren.

Her kan du velge og vrake blant oppskrifter fra Kjøkkenveien!

Å servere lobster rolls tar dermed ikke mange minuttene. Ikke er det mye oppvask etterpå heller. Så får du desto mer tid til alt det andre veldig viktige du har på programmet i førjulstiden.

Våren kommer tidsnok: Rause doser finhakket vårløk gir tekstur og smak.