Et gammelt hus med mange tilbygg

Arkitekt Knut Høiem lar alltid innvendig funksjonsbehov trumfe fasadehensyn. Lille Merakerlis hus ble unektelig mer spennende etter at hun møtte Knut.

Det finnes dem som kaller huset deres i Meråker for et kråkeslott. Arkitekt og husets herre Knut Høiem kan i hvert fall bekrefte at alle tilbyggene har blitt til uten en overordnet plan. Da Lille og han hadde behov for et større kjøkken, da bygde de ut kjøkkenet. Da Lille ønsket seg vinterhage, ble det et tilbygg med glassvegger foran spisestua. Litt senere kom et tilstøtende musikkrom fordi det var praktisk å samle alle instrumentene til det musikkglade paret på ett sted. Inngangspartiet ble bygd om delvis fordi Knut mislikte den gamle trappa så veldig, og det nyeste tilbygget kom på grunn av behov for kontor og ekstra soverom. Du skal kikke nøye på huset – eller kjenne det fra gammelt av, for å identifisere hva som er den egentlige bygningskroppen. Men den står der midt inni alt det andre, huset som ble reist i 1943 og flyttet fra én side av tunet til den andre i 1949.