I en sofabenk på Ikea sitter en kvinne med lilla hår og strålende humør.

Og det selv om hun har fått feil deler til en vask og venter på at de rette skal dukke opp.

- Spør du hvor gammel jeg er? Da må jeg jaggu tenke... jeg er fremdeles 49. Men jeg har snart runddag da, sier Elin Solberg Johnsen.

Da må du begynne å legge planer.

- Runddagen blir cowboyfest, tenker jeg! Med linedance og sånt. Skitarti vettu, jeg har store planer.

Høres lovende ut, vi må definitivt tilbake til cowboy og linedance. Men først må du fortelle hvorfor du sitter her på returbenken til Ikea.

- Vi driver og pusser opp et vaskerom og da ble det med noen feil deler til vasken, som vi returnerer.

Uten å bli altfor irritert?

- Ja ja, det ordner seg sjø!

Jasså, så du er av den typen. Er det storprosjekt på gang?

- Jess, og på veldig kort tid, vi skal selge, så vi skulle egentlig hatt fotograf i dag, men det rakk vi ikke. Er det ikke teit? Jeg har gnoille om det vaskerommet i mange år. Og nå når vi skal selge, da blir det ordna. Er det ikke typisk…

Hva består fiksinga i?

- Alt! Fra meisling av golv, varmekabler - hele sulamitten. Så det ser ut som en byggeplass. Vi starta før jul, det må du jo skjønne, haha! Men vi har stua oppe, og så lenge vi fikk opp juletreet, så var jeg fornøyd.

Er du prosjektlederen og han arbeideren, eller holder dere på begge to?

- Nei, der skal jeg ikke stikke nesa mi borti, da får jeg nok straks beskjed om at «det her skjønner ikke du noe av lell». Det er når ting skal dekoreres, at jeg kommer inn i bildet. Jeg får være med og velge ut fliser. Han er grei sånn, sjø. Hehe.

Men nå skal dere selge. En nostalgisk øvelse?

- Jo, for ham er det tungt, han har bodd der siden han var fem. Men det er en svær enebolig på 240 kvadrat med 1,2 mål tomt, og vi blir jo ikke noe yngre, så nå vil vi ha det litt mindre og lettere og går litt gradvis ned, til rekkehus.

Unger som har flyttet ut?

- Nei, de blir vi faktisk ikke kvitt, haha! Vi har to, en på 19 og en på 22. De er ikke helt enige, den minste synes det er greit, men den største ville nok helst at vi hadde blitt boende. Men det blir greit, sjø! Vi reiser ikke så langt, flytter bare fem minutter unna. Vi får utsikt over hele byen, det gleder jeg meg til. I dag har vi bare utsikt til naboene, haha!

Etter å ha bodd i en stor enebolig i mange år, har dere kanskje fylt opp med en del ting?

- Ja. vi har hatt to konteinere allerede, og vi må nok gjennom et par runder til. Det blir fort følelsesmessig. Men man må bare gjøre seg hard. Minnene har du lell, du trenger ikke å ha dem i form av ting.

Du høres ut som en handlekraftig kvinne, er du praktisk anlagt?

- I teorien! Haha!

Det er et bra utgangspunkt! Men hva holder du på med ellers?

- Ellers er jeg uføretrygdet.

Da er det kanskje vanskelig med flytting, sjauing av kasser og bæring av stoler og bord?

- Med tre kroniske sykdommer innabords, har det sine praktiske utfordringer, for å si det sånn... Men jeg er utdannet ergoterapeut, og det hjelper meg veldig i hverdagen, for jeg bruker kunnskapen på meg selv. Hvordan jeg skal løfte og gjøre ting på litt andre måter enn det som er enklest. Tilrettelegging og hjelpemidler.

Da har du jo en veldig god forklaring på at det er mannen som holder på med oppussinga nede i kjelleren...

- Joda, men han er uansett en handyman og liker å holde på med sånt.

Men du, tilbake til denne cowboyfesten din...

- Ja, jeg synes linedance ser artig ut! Har fryktelig lyst til å lære det, og da må da dette være en fin mulighet!

Spørsmålet er vel om kroppen din er enig med deg?

- Det vet jeg ikke, jeg har prøvd meg på ridning, men det gikk ikke for knærne og anklene. Men linedance skal søren meg ikke være uprøvd!

Blir det storfest på cowboyvis?

- Ja! Vi har landsted i Kjørsvikbugen, og i kjelleren der har vi faktisk en fullt innredet pub som var i drift på 80-tallet, mens de bygde ut på Tjeldbergodden. Alt er på plass for fest. Datoen er 28. juni, så da er det forhåpentligvis sommer og sol der også.

Det er kanskje på Kjørsvikbugen somrene tilbringes?

- Ja. Men det er bare to år siden vi kjøpte det, så vi har ikke hatt det så lenge. Vi var avgårde og så på ei hytte på Taftøysundet, da vi så hurtigbåten komme forbi. Så kjørte vi etter for å se hvor den gikk inn, og da vi kom til kaia, så vi et hus som det sto «til salgs» på. Så gikk vi inn på Finn, og et par dager etterpå var det vårt. Jeg er en handlingens dame ja, hehe!

Høres ut som en innertier!

- Ja! Vi skulle ha en nett lita hytte, og så ble det svært landsted med fem soverom og pub! Vi var kjempeheldige, det er nesten så vi kan fiske fra terrassen. Men svært landsted og svært hus.... da begynte vi å tenke på å selge.

Selge hus er litt pes?

- Det er forferdelig! Blir kjempestressa og sliten! Det skulle vært lagt ut, men vi må nok utsette litt til, må bli helt ferdig først.

Hva opptar deg ellers om dagen?

- Jeg er veldig opptatt av trening, det må jeg være for helsas skyld. Da går jeg på 3T, gjerne gruppetrening, for det er sosialt og artig. Jeg gjør mitt, så får de andre gjøre sitt. Av og til trener jeg med venner, ellers prater jeg med alle andre. Jeg kan sitte lenge i garderoben og prate. Haha!

Mye rart det snakkes om der. Men garderobeprat gir jo litt dårlige assosiasjoner om dagen. Litt Trump, litt #metoo.

- Det er mye snakk om metoo, men der er jeg fjern, det aner jeg ikke noe om.

Det er jo mye stygge historier om seksuell trakassering, så d a er du kanskje lykkeligere enn gjennomsnittet.

- Ja, det er like greit å holde seg unna, man blir bare deprimert av det. Jeg har det godt med meg sjøl, går litt mot normen. Jeg ville ha lilla hår og har prøvd fire forskjellige varianter før jeg fant denne. Og får du med blingen på tanna mi på bildet? Tenk at en skal bli femti år før en gjør noe sånt!

Du rakk det jo før du ble femti.

- Ja! Haha - og mens jeg har mine egne tenner!