Som turist i et annet land er det lett å gå i fella når det kommer til lover og regler som er særegne for det landet du reiser til. I Singapore er det for eksempel forbudt å tygge tyggegummi på offentlige steder og i Hellas er det forbudt med høye hæler en rekke steder.

Her er en rekke merkelig påbud og forbud du må være oppmerksom på når du som turist besøker nye land.

Japan

En rekke forskjellige typer nesespray er forbudt i Japan. Overtredelse fører til bøtelegging. Det er spesielt nesesprayer ( og øvrige medikamenter) med virkestoffet pseudofedrin som er forbudt.

Nesespray: Vær forsiktig med å ta fram Otrivinen på gata i Tokyo.

Spania

Det er forbudt å kjøre bil med strandsandaler i Spania. Alt fottøy som ikke har støtte for hæl og/ eller åpen i front kan føre til bøter. Kjøring med høye hæler er også forbudt. Og ikke tenk engang på å kjøre bil barfot. Noe som kan føre til langt større bøter enn om du tar sjansen på å kjøre hjem fra stranden i sandaler.

It's a no-no: Glem disse om du vil kjøre bil i Spania. Ferien kan fort bli langt mer kostbar enn du hadde forestilt deg.

Portugal

Det er forbudt å tisse i sjøen i Portugal. Loven ble innført for å gjøre stendene familievennlige, men vi har vansker for å se for oss hvordan loven skal bli håndhevet i praksis. Med mindre strendene i Algarve har spion-fisk som rapporterer direkte til politiet...

Pass deg for spion-fiskene: Forbudt å tisse i sjøen i Portugal.

Australia

Befinner du deg i New South Wales og banner på offentlig sted, så kan du bli bøtelagt med opptil 500 Australske dollar. Om du banner på kav trøndersk derimot, så kanskje du kommer unna med det....

Skippy kan bli støtt: Forbudt å banne på offentlig sted i New South Wales i Australia.

Singapore

Om du forsøker å koble deg til et trådløst nettverk uten eksplisitt tillatelse så kan du risikere tre år i fengsel og / eller en bot på opp mot 80 000 kroner. Bakgrunnen for denne strenge straffen er at myndigheten i Singapore ser på dette som hacking.

Singapore ( sammen med Malaysia) har flere merkelig lover og regler enn de fleste andre land. Visste du at det er forbudt å ikke skylle ned etter at du har vært på toalettet? Om du «glemmer» dette så kan du få bøter opp til 1000 kroner. Det finnes også en lov som forbyr tissing i heiser ( noe vi ikke kan se for oss er et problem). Nesten alle heiser i landet er utstyrt med en såkallt UDD-sensor ( Urine Detection Device). Om noen skulle finne på å gjøre sitt fornødne så går en alarm og heisdøren låses.

En annen ting som er forbudt i Singapore er tyggegummi. Ikke bare det å tygge tyggegummi, men også import og salg er forbudt. Det eneste unntaket er nikotintyggegummi.

Forbudt å tisse i heisen: Hva var det Tom Waits sang om Singapore nå igjen.... Å, ja: «We sail tonight for SingaporeWe're all as mad as hatters here.»

Tyskland

Her er det forbudt å stoppe på autobahn. Og det hjelper ikke om du går tom for bensin. Det er nemlig din plikt som bilfører på de tyske motorveiene å alltid sørge for at du har nok drivstoff. Om du går tom så vanker det en klekkelig bot.

Forbudt å stanse på autobahn: Det sier seg liksom litt selv....

Italia

Her er det forbudt å spise eller drikke på trapper til kirker eller offentlige bygg. Loven håndheves spesielt strengt i Firenze.

En annen merkelig lokal lov i Italia gjelder byen Milano. Her er du nemlig lovpålagt å smile når du befinner deg på offentlig plasser som på torg eller parker. Og det hjelper ikke om du har en usedvanlig dårlig dag. De eneste som er unntatt denne loven er sykehuspersonell og folk som jobber på begravelsesbyrå.

Forbudt å spise på trappen: Domkirken i Firenze. Her setter du deg IKKE ned for å spise lunch.

Florida

OK. Dette høres ut som en spøk, men vi forsikrere deg at dette er sant. I Florida er det nemlig forbudt å slippe en fis i det offentlige rom etter klokken 18 på torsdager. Veldig spesifikt, javel, men ikke mindre morsomt av den grunn.

Forbudt å slippe en liten en: I Florida og Key West..etter klokken 18...på torsdager.

Sveits

Flere do-regler. I motsetning til Singapore så setter sveitserne pris på et toalett der det ikke skylles ned. Spesielt gjelder dette etter klokken 22 om kvelden om du bor i en leilighet eller et hus med flere boenheter. Det er nemlig forbudt å skylle ned i toalettet på kveldstid.

En annen merkelig do-regel fra Sveits er at det er forbudt for menn å stå og tisse på nattestid. Denne loven var så uforståelig at vi måtte trippel-sjekke for å få verifisert at den er sann. Det er den.

Forbudt på kvelds -og nattestid: Men på dagen er det vel helt greit, eller...?

Frankrike

I byen Sarpourenx sør-vest i Frankrike er det forbudt å dø. Grunnen skal være at kirkegården er overfylt. I den forbindelse sendte ordføreren ut en pressemelding som lød som følger: «For alle som ikke har forhåndsbestilt ( sic) en gravpass på kirkegården gjelder et forbud mot å dø i byen vår. Overtredelser vil bli hardt straffet».

Question de vie et de mort: Sarpourenx - byen du bør holde deg frisk i.

Kypros

Det er forbudt å drikke eller spise mens du kjører bil. Overtredelser vil bli straffet med bøter. Det gjelder også om du føler trang til å ta en slurk vann eller to i den stekende varmen.

Lunch i farta: Er så definitivt et nei-nei i Kypros.

Trinidad og Tobago

Khaki-klær eller klær med kamuflasjemønster er forbudt. Store bøter.

Kamuflasjeklær: Ingen stor hit i Trinidad og Tobago.

Malaysia

Så har vi Malaysia da. Det lille landet i Sørøst-Asia. Her finnes så mange merkelige og uforståelige lover og regler at vi av plasshensyn velger å bare ta med noen få.

I Malaysia er det forbudt å synge «grove» sanger. Og ikke bare regelrette griseviser, men også hit-låter som Flo Ridas «Whistle» og «Sir Mix-A-Lot's «I Like Big Butts». Til og med den tilsynelatende uskyldige «I Will Make Love To You» av Boyz II Men er forbudt.

I Malaysia er det forbudt å ri på en elefant i gatene. Så da vet du det.

Ikke akkurat Uber: Å ri på elefant i veier og gater er forbudt i Malaysia.

Spytting. I Malaysia er det strengt forbudt å spytte på offentlig sted.

Forbud mot å reklamere for syfilis-medisin. Neppe like aktuelt i dag som da loven ble skrevet i 1953, men forbudt åkke som.

Forbudt og håndhevet med kraftige bøter er det å kaste en ring i vannet.

Forbud mot å ta selvmord. Ethvert forsøk ( uansett utkomme) blir straffet med ett års fengsel og bøter. Ja...

Forbud mot å lage støy. Denne loven inkluderer det å spille trompet eller tromme i det offentlige rom. Bøter. I det hele tatt så setter malaysierne pris på stillhet. Landet har en rekke lover og regler som går på støyforurensning.

De Forente Arabiske Emirater

Dette landet har selvsagt en rekke lover med forbud mot alkohol, narkotika og legemidler, men den kanskje viktigste loven å overholde ( og som du kanskje ikke visste) er at det er forbudt å brette eller knøvle en avis om denne avisen inneholder profetens navn ( noe som i praksis betyr alle aviser alle dager). Om du bryter denne loven vanker det klekkelige bøter, samt utvisning fra landet.

Kilder:

loveexploring.com

wikipedia.org

reisetips.nettavisen.no

mirror.co.uk

expatica.com