Fiskegrateng er vanligvis noe en forbinder med hverdagsmiddag laget på rester. Kanskje med litt for lite fisk, kanskje med vel mye makaroni. Det kan bli både høytid og høy stemning av slikt også.

Men i dag slår vi på fiskegratengenes stortromme. I dag nekter vi oss ikke noe.

Skjær skinnet av kveita.
Skjær skinnet av laksen.
Ferskrevet parmesan må til i sausen.
En eggeplomme gir ekstra fylde i sausen.
Pastaformen toppes av røykelaks og hakket purre.
Fisk og pasta fordeles jevnt nederst i formen.

Tre typer fisk må til, samspillet mellom kveite og laks gjør seg utmerket, og for ekstra tyngde, kraft og smak, drar vi inn en dose røykelaks.

Vi sparer ikke på meieriproduktene heller. Godt med smør, godt med parmesan, godt med fløte, og enda mere H-melk. Såpass må det være om en skal stelle i stand fest på fisk i en av vinterens mest aktive og hutrende kalde perioder.

Men mye arbeid er dette ikke. Dette gir ingen stor oppvask, og krever ikke mye utstyr. Har du én kokeplate og en stekeovn som fungerer sånn noenlunde, kommer du deg fint til mål.

Her finner du mange flere oppskrifter fra Kjøkkenveien.