Fint å ha det sånn, bare skitten hadde virket når den skulle.

Jeg er faktisk ikke helt idiot når det gjelder tekniske ting. Jeg vet hva en ruter er, og hvor den står i huset mitt. Jeg vet hvordan man setter opp et trådløst nettverk, hvilke ledninger som skal plugges hit og dit og alt det der. Problemet er imidlertid at det trådløse nettverket hjemme lever sitt eget liv. Det slutter å virke akkurat når jeg har mest behov for det.

Alt kan fungere knirkefritt i flere dager, men så kommer det en kveld der jeg tenker å trekke meg litt tilbake, slappe av og la meg underholde. Finne frem Ipaden for å strømme en film, en podkast eller noe annet som krever trådløs kommunikasjon med omverdenen. Men da har det trådløse bestemt seg for å gå til streik.

Det er som om det går inn for å plage meg mest mulig. Som om det klekker ut snedige planer for å få meg til å bryte sammen. Jeg begynner å tro at det ligger en strategi bak, at noen kontrollerer det hele for å ødelegge for meg. Kanskje noen har tatt over kontrollen, både over mitt og andres trådløse nettverk for å påføre oss så mye irritasjon og misnøye at hele den vestlige sivilisasjonen skal bryte sammen?

Kan mine trådløse problemer være en del av noe langt større, mørkere og farligere?

Jeg forsøker å overbevise meg selv om at de paranoide tendensene ikke har rot i virkeligheten. Men også paranoide mennesker kan ha grunn til å føle seg forfulgt, så man vet aldri. Det er uansett lite som irriterer mer enn duppedingser som ikke fungerer når de skal.

En telefon til en såkalt helpdesk hos min internettleverandør er ikke spesielt beroligende for sjelen heller.

- Har du prøvd å trykke på reset-knappen? sier svensken i den andre enden.

Jeg er sikker på at han er en del av det internasjonale komplottet som skal ødelegge verden slik vi kjenner den.

Harry Tiller sliter med trådløse duppedingser i hjemmet Foto: TERJE VISNES, ADRESSEAVISEN