I hvert fall utenpå. Under en delikat ostesaus kan vi gjemme diverse smaksrike overraskelser. Vi velger ingredienser som er egnet til å gjøre en av de flotteste råvarene landet vårt kan by på enda bedre og dessuten gjøre retten mer fargerik enn kombinasjonen fisk, potet, hvit saus og ost antyder.

Ettersom klippfisk trenger å bli vannet ut noen døgn, er klippfiskretter tradisjonelt noe man planlegger i god tid. Nå er det åpnet for mer spontan klippfiskspising i egen regi, gjennom salg av ferdig utvannede klippfiskfileter.

Om du ikke rekker vanne ut, og heller ikke finner ovnsklar klippfisk, finnes det løsninger også for deg. Da er det bare å kikke på tipsspalten rett under oppskriften.

Men for oss andre heldige klippfiskdyrkere, dette er super mat å be gjester inn på. Du kan gjøre det aller meste ferdig på forhånd, og bare ta sjarmøretappen på noen minutter når gjestene er klare for hovedrett.

Ta de tykkeste og fineste filetstykkene, bak dem ferdig, bak ferdig grønnsakene og lag ostesausen. Fordel grønnsaker og fisk i porsjonsformer. Varm opp ostesausen igjen og fordel på toppen av formene, som så bare skal ha noen minutter under grillen før servering.

Om du ikke har klippfisk:

Tips: Til denne retten er det viktig å bruke tykke, fine ryggfileter av klippfisk. Om du ikke har dette for hånden, kan du lage en versjon hvor du erstatter klippfisk med ryggfilet av lettsaltet torsk. Om du går for denne løsningen, så bak grønnsakene uten potet. Lag i stedet en potetkrem/mos som du serverer sammen med gratinert torsk og de bakte grønnsakene.