Kvinnenes internasjonale bønnedag var 2. mars, mens den internasjonale bønnedagen, som tydeligvis er for både kvinner og menn, i 2018 er 20. mai.

Det kan tyde på at vi både kommer litt for tidlig og litt for seint med vår bønnesalat, og muligens kan noen til og med beskylde oss for å ha misforstått innholdet i de internasjonale bønnedagene mer enn en smule. Men bryr vi oss om det?

Vi her i Kjøkkenveien er tilhengere av å gjøre hver dag til en bønnedag, vekselvis med morgenbønner og aftensbønner.

Bønner er rimelig, og de gjør godt både for sinnets og kroppens helse. Folk som har bedre greie enn oss på hvite bønner og ernæring, vil sikkert snakke om kaliuminntak, om langsomme karbohydrater, og de vil kanskje til og med nevne noe om oppløselig fiber og kolesterol.

Vi kan mer om bønner og smak. Du kan velge mellom mange forskjellige bønnetyper av ymse former og farger. Uansett har bønnene evnen til å passe sammen med mye, og trekke til seg de smakene du ønsker de skal få nærkontakt med.

Vi har mange gode smaker sammen med våre hvite bønner, som vil sikre et utmerket måltid tidlig eller sent på en april- eller maidag i 2018.

Mindre næringsrik og fargerik blir ikke retten med tilførselen av knasende god grønnkål, og toppen på det hele er grundig rubba kylling. Kylling har det til felles med bønner at den i utgangspunktet har en ganske nøytral smak, som du kan tilføre de heftigste ingredienser.

Her finner du mange flere oppskrifter fra Kjøkkenveien.