Kjøkkenveien:

Mat for både bot og bedring

La gjerne hver dag bli en bønnedag.

Rubba kylling, lun salat: Hele krydder knuses i morter og påføres kyllingen før steking, mens bønnene får koke seg møre og smakfulle i vin, chili, hvitløk og urter. Resultatet vil innfri de fleste bønner og drømmer om et mettende og smakfullt måltid. 


Oppskrift - Lun bønnesalat med kylling

Fire personer

Fire kyllingbryst

1 ts korianderfrø

1 ts fennikelfrø

0,25 ts tørket chilifrø

0,5 ts spisskummenfrø

0,5 ts salt

Olivenolje


Én bunt timian

Én bunt bladpersille

3 fedd hvitløk

1 stor sjalottløk

Én klype tørkede chiliflak

2 pakker hvite (eller kidney-) bønner (à cirka 300 gram)

1/2 ts salt

2 ts spisskummen

75 g grønnkål

1 boks cherrytomater

Sitron, sriracha-saus

0,5 dl hvitvin


1. Skjær til og brett ut kyllingbrystene «butterfly» (skjær i midten på langs og brett ut).

2. Rist hele krydder i stekepannen, mos i morter, og rubb inn kyllingbrystene med blandingen. Brun i stekepanne med litt olivenolje. Sett så i ovn på 160 grader i 10-12 minutter.

3. Hakk løk og finhakk hvitløk og surr blank i en gryte med chiliflak. Tilsett spisskummen og surr litt til.

4. Tilsett bønner og hvitvin og la koke til hvitvinen er nesten redusert, helt trukket inn i bønnene. Ha i grønnkål, tilsett tomat, og la putre i 4-5 minutter. Trekk bønnestuingen fra varmen, smak til med salt, pepper, olivenolje, sriracha og en sprut sitron. Vend inn de hakkede urtene.

5. Skjær kyllingen i skiver, og anrett på toppen av bønnestuingen.


 
 
 
 

Kvinnenes internasjonale bønnedag var 2. mars, mens den internasjonale bønnedagen, som tydeligvis er for både kvinner og menn, i 2018 er 20. mai.