Det blir så mye styr.

Rengjøring av grill, før under og etter. Forkullede kjøttstykker på grunn av at du måtte lete frem en vinåpner inne i kjøkkenet eller brannsalve til unger som kom for nær grillen. Endeløse diskusjoner mellom gjester om gass eller kull er best. Lange foredrag om hva som skjuler seg i marinaden. All maten som blir til overs fordi de fleste spiste seg mette på ventepølsene. Eimen av grillolje, samt først røkt, så svidd svinekjøtt, som henger over alt og alle.

Sånne ting. Da er det så mye enklere å ikke alltid være kjøttspiser til enhver anledning. Kose seg med en salat, en vegetarpai eller pizza.

Pizza kan gjøres veldig lettvint, om du bare tør tenke enkelt nok. I stedet for pizzadeig kan du finne tak i noen ferdige butterdeigsplater innerst i fryseren, og bruke dem som bunn. Så kan du avgjøre selv om du vil kalle det pizza eller pai eller noe helt annet.

Ikke trenger du lage tomatsaus heller. Hva med en tapenade, gjerne med ansjos som smaksforsterker? (Bruk ekstra salt om du er allergisk).

Så bruker du det du ellers har. Vi hadde noe som fikk tankene til å gå helt ned til Grekenland. Fetaost, squash, tørket oregano, svarte oliven. Sånne ting.

Du kan finne på helt andre ting. Så kan du spise dette som en selvstendig rett med salat til, som forrett, som tilbehør (til grillmat, for den del) eller som del av en tapasanretning.

Oppskrift - Gresk butterdeigspizza

Fire personer

3 paprika (rød, grønn, oransje)

2 løk

1 squash

2 fedd hvitløk

Olivenolje

Salt

Tørket oregano

Tørket chili

To ansjosfileter

3 toppede ss ferskrevet parmesan

1 fedd hvitløk

12 svarte steinfrie oliven

3 plater frosset butterdeig

3 ss parmesan

Fetaost

Fersk basilikum

1. Rens og hakk løk og brun i olivenolje i en gryte.

2. Skjær paprika og squash i gode biter, og surr videre med et godt dryss tørket oregano.

3. Tilsett finhakket hvitløk, salt og chili.

4. Lag tapenade av ansjos, parmesan, hvitløk og oliven. Kjør i blender eller food prosessor.

5. Kjevle ut butterdeigen så den cirka dekker en smurt ovnsplate. Prikk deigen med gaffel.

6. Fordel tapenaden over deigen, så paprika-blandingen, og til slutt et godt dryss ferskrevet parmesan.

7. Stek i ovn på 225 grader i 25 minutter på over/under-varme. Topp med fetaost i biter, fersk basilikum og en skvett god olivenolje.

Gjør pizzaen mer italiensk...

Litt bakvendt kanskje, med italiensk versjon av en gresk pizza - men likevel: Bak en focaccia eller pizzabunn, fortsett med samme blanding som beskrevet i oppskriften. Så topper du med parmesan og eventuelt mozzarella og løvtynne skiver god spekeskinke.

God pinse!